Τροφές για γάτες: Δεν περιέχουν όλες οι φίρμες τα αναγραφόμενα συστατικά

Τροφές για γάτες: Δεν περιέχουν όλες οι φίρμες τα αναγραφόμενα συστατικά

Στις ΗΠΑ η βιομηχανία ζωοτροφών για σκύλους και γάτες κατέχει μια σημαντική θέση στην αγορά. Περίπου είκοσι δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν το 2012 για ζωοτροφές σκύλου και γάτας.

Σχεδόν το 75% των αμερικάνικων νοικοκυριών διατηρεί ζώο συντροφιάς. Συνολικά ο αριθμός των ζώων συντροφιάς στις ΗΠΑ υπολογίζεται στα 218 εκατομμύρια. Κατά μέσο όρο, κάθε νοικοκυριό ξοδεύει 500 δολάρια ετησίως για τη διατροφή του ζώου του.

Ερευνητές από το Chapman University των ΗΠΑ δημοσίευσαν πρόσφατα μια έρευνα σχετικά με την ορθότητα των αναγραφόμενων συστατικών στις ετικέτες των ζωοτροφών για γάτες. Από τα 52 προϊόντα, τα οποία ελέχθησαν, τα 31 ήταν σωστά, τα 20 είχαν ενδείξεις ότι ήταν λάθος και ένα δείγμα βρέθηκε να περιέχει άγνωστο συστατικό το οποίο χρησιμοποιούταν ως υποκατάστατο κρέατος.

Το κοτόπουλο ήταν το συχνότερο κρέας το οποίο χρησιμοποιούταν και το δεύτερο σε συχνότητα κρέας ήταν το χοιρινό. Κανένα από τα προϊόντα που ελέχθησαν δεν βρέθηκε να περιέχει κρέας αλόγου.

Από τα 20 προϊόντα με ενδείξεις για λάθος συστατικά, τα 13 ήταν ζωοτροφές για σκύλους και τα 7 ζωοτροφές για γάτες. Από αυτά τα 20 προϊόντα, τα 16 περιείχαν είδος κρέατος το οποίο δεν αναγράφονταν στην ετικέτα, με χοιρινό να είναι το συνηθέστερο είδος κρέατος το οποίο χρησιμοποιούταν ως υποκατάστατο του κρέατος που αναγράφονταν.

 

Πηγή: Kτηνιατρικά Νέα