Το τέλειο βιβλίο της γάτας

Το τέλειο βιβλίο της γάτας

Μου το είχε κάνει ο πατέρας μου δώρο λίγο πριν έρθει η Ζαν, 11 χρόνια πριν, όταν ήμουν 8 χρονών παιδάκι.

2ultimatecat_header

Παρʼότι έχω διαβάσει αρκετά ακόμα γάτο-βιβλία από τότε πάντα παραμένει το καλύτερο που είχα και πάντα στο τέλος σε αυτό ανατρέχω. Πλέον είναι απίστευτα φθαρμένο, γεμάτο γατίσιες δαγκωματιές και γρατζουνιές καθώς και την αναμενόμενη φθορά τόσων ετών. Σε αυτό πρωτοείδα πως να φροντίσω τη Ζαν, τι να κάνω όταν ήταν πρώτη φορά έγκυος, πως να φροντίσω ώστε να ζήσουν τα γατάκια της. Το ίδιο βιβλίο κοίταξα όταν η κόρη της έμεινε έγκυος για 1η και μετά 2η φορά. Το ίδιο κοιτάω και τώρα πριν απʼολα όποτε χρειαστώ κάποια πληροφορία για τη φροντίδα του Vector ή για κάποιο άρθρο μου. Μην περιμένετε λοιπόν 100% αντικειμενική βαθμολογία. Είμαι συναισθηματικά δεμένη με αυτό το βιβλίο μιας και με έχει συντροφέψει σε τόσα και τόσα. Θα προσπαθήσω ωστόσο να είμαι όσο μπορώ περισσότερο αντικειμενική.

Περιεχόμενα

Το βιβλίο χωρίζεται σε 5 κύρια μέρη. Το πρώτο αφορά γενικές γνώσεις για τη φυσιολογία της γάτας, το δεύτερο και μεγαλύτερο έχει αναλυτική περιγραφή της κάθε αναγνωρισμένης ράτσας, το τρίτο περιέχει γενικές πληροφορίες για τη φροντίδα της γάτας, το τέταρτο πληροφορίες για την αναπαραγωγή και το πέμπτο πληροφορίες, μάλλον άχρηστες στον μέσο ιδιοκτήτη γάτας, για την επίδειξη. Όλα αυτά συνοδεύονται από πανέμορφες έγχρωμες φωτογραφίες που δεν σου αφήνουν περιθώρια να μην καταλάβεις τι εννοεί ο συγγραφέας.
Oι πληροφορίες του είναι οι πιο επιστημονικά άρτιες που έχω διαβάσει σε βιβλίο και οι πιο πλήρεις. Δεν θυμάμαι να είχα ποτέ απορία και να μην βρήκα σε αυτό μια ικανοποιητική απάντηση.

Συγγραφέας (πληροφορίες από το βιβλίο, σημειώστε ότι γράφτηκε το 1993)

Ο David Taylor BVMS, FRCVS είναι ένας διακεκριμένος χειρουργός κτηνίατρος που απολαμβάνει το σεβασμό πολλών Με τους δύο συνεταίρους του λειτουργεί μια διεθνή κτηνιατρική υπηρεσία τις ειδικές γνώσεις της οποίας ζητούν συχνά ζωολογικοί κήποι από κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο πλατύ κοινό όμως είναι περισσότερο γνωστός ως ο συγγραφέας πολλών βιβλίων μεγάλης κυκλοφορίας σχετικά με τα κατοικίδια αλλά και τα άγρια ζώα –κυρίαρχη θέση μεταξύ τους έχει η σειρά “Zoovet”. Τα βιβλία αυτά αποτέλεσαν τη βάση της πολύ επιτυχημένης σειράς του BBC “One-by-one”. O David Taylor είναι επίσης ο συγγραφέας των βιβλίων «Εσείς και η γάτα σας», «Εσείς και ο σκύλος σας» και «Το τέλειο βιβλίο του σκύλου, όλα από τις εκδόσεις Dorling Kindersley.

Με τι στοιχεία να το ζητήσω;

Συγγραφέας David Taylor
Εκδότης Προμηθευτική ©1993 (Πρωτότυπη έκδοση: Dorling Kindersley ©1989)
Δέσιμο Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες 190
Διαστάσεις 28,5 x 23 εκ.

 Πηγή: Subject to change