Το MyCat στο “Κατοικίδια εν Δράσει”

Το MyCat στο “Κατοικίδια εν Δράσει”

Το περασμένο Σ/Κ ήμασταν κι εμείς στα «Κατοικίδια εν Δράσει», ένα φεστιβάλ που προάγει την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικιδίων, ανεξάρτητα από το αν έχουν γούνα ή ράμφος, λέπια ή ουρά! Εκεί είδαμε πολλά και ωραία, κυρίως γνωρίσαμε παλιούς και καλούς φίλους του ΜyCat, πάσης φύσης «γατόφιλους» αλλά και αξιόλογες ομάδες με όραμα και ευαισθησίες για τα κατοικίδια, εν γένει. Με διπλή ιδιότητα του εκθέτη αλλά και του χορηγού επικοινωνίας ζήσαμε μια γιορτή, για τα ζώα συντροφιάς!

Στο φεστιβάλ μπορούσε κανείς να διακρίνει 7 ενότητες, οι οποίες ήταν αφιερωμένες στους σκύλους, στα τρωκτικά και τα λαγόμορφα, στα ενυδρεία, στα πτηνά συντροφιάς, στο grooming, στις φιλοζωικές και φυσικά στις γάτες! Το κοινό μπόρεσε να παρακολουθήσει την 3πλη Διεθνή Έκθεση Γάτας, σχετικές ομιλίες και παρουσιάσεις, όλα αφιερωμένα στο πιο χαριτωμένο τετράποδο, που γεμίζει τη ζωή μας με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο! Τη γάτα!

Η διαφορά μεταξύ των στίβων αρκετά μεγάλη, αφού στους διαγωνισμούς για σκύλους, έβλεπες τους ιδιοκτήτες να επιδίδονται σε μαραθώνιο βάδην και επιδείξεως τρικ, ενώ οι διαγωνιζόμενες γάτες, με ηρεμία, τάξη και ησυχία κέρδιζαν τις εντυπώσεις σιωπηρά! Όσο για το διαγωνισμό στα ενυδρεία, κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά τα κριτήρια για τη νίκη!

Σαν επισκέπτης μπορούσες να χαρείς τις δραστηριότητες, τις ομιλίες, τους αμέτρητους διαγωνισμούς, ανά περίπτερο, αλλά και τα ατελείωτα δείγματα από εταιρείες ζωοτροφών, ικανά να χορτάσουν τη γάτα σου για ένα μήνα. Χωρίς υπερβολή, ήταν πολλοί που κατέφτασαν με αυτό τον σκοπό κατά νου. Και ποιοι είμαστε εμείς να τους κατακρίνουμε! Πιθανότατα να κάναμε ακριβώς το ίδιο! Εξ άλλου ο καθένας επιλέγει τον τρόπο διασκέδασης του.

Μέσα σε όλα αυτά την εντύπωση μας τράβηξε κάτι τελείως διαφορετικό, το 1ο ελληνικό social media app για σκύλους, το Doggo . Για συσκευές Android και για iOS. Παρότι δεν είναι του… γούστου μας, αναγνωρίσαμε κάποια θετικά στοιχεία και μια όρεξη από μια ομάδα νέων ατόμων. Άξιο αναφοράς είναι η καμπάνια αυτής της ομάδας σε μια crowdfunding πλατφόρμα, στην οποία διαθέτουν δώρα για όποιον τους στηρίξει! Εκεί, μπορείτε να βρείτε κάποια αρκετά ενδιαφέροντα αντικείμενα για τη γάτα σας (cat id, παιχνίδι για τα νύχια) αλλά και για εσάς (τσάντα πάνινη & οικολογική) ακόμη κι αν πρόκειται για μια καμπάνια που αφορά project για τους… «αιώνιους εχθρούς» μας! Σε τελική ανάλυση όλοι είμαστε… κατοικίδια εν δράσει!