Το ένστικτο της γάτας

Το ένστικτο της γάτας

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία που είχα με την γατούλα μου το Σάββατο που μας πέρασε. Ζω στην Κέρκυρα και όπως ίσως κάποιοι θα ξέρετε ακούστηκε έντονα ο σεισμός του Σαββάτου και οι μετασεισμοί.

Το θέμα δεν είναι εκεί. Εγώ έβλεπα τηλεόραση και ξαφνικά ήλθε η καρδούλα μου, νιαουρίζοντας να με σηκώσει ντε και καλά από εκεί που ήμουν νιαούριζε και προσπαθούσε να με πείσει να σηκωθώ, παράλληλα κοίταζε ψηλά προς το ταβάνι ανήσυχη. Πράγματι με σήκωσε και μετά από ενάμιση λεπτό έγινε ο σεισμός.

Παραλληλία έτρεξε προς την πόρτα της μητέρας μου που ήταν κλειστή και χτυπούσε απίστευτα από το σεισμό και με φώναζε να την ανοίξω για να δει αν είναι καλά η μητέρα μου. Ηρέμησε μόνο όταν είδε ότι ήταν καλά.

Όλο το βραδύ το πέρασε άγρυπνη δίπλα μου με τους μετασεισμούς αλλά ήρεμη και καμαρωτή που με ειδοποίησε και που είμασταν καλά.

Για έμενα αυτό είναι το μεγαλείο των ζώων και ήθελα να το γράψω γιατί είναι λάθος που λένε ότι οι γάτες δεν δένονται με αυτούς που της έχουν.

Σε ευχαριστώ καρδούλα που προσπάθησες να μας ειδοποιήσεις και να μας προστατεύσεις με τον τρόπο σου. Σε αγαπώ πολύ και το ξέρεις!

Μαριλένα