Τι μπορείτε να κάνετε για να σώσετε τη ζωή ενός μικρού αδέσποτου γατιού

Τι μπορείτε να κάνετε για να σώσετε τη ζωή ενός μικρού αδέσποτου γατιού

Αν βρείτε αδέσποτα γατάκια τι μπορείτε να κάνετε για να τα βοηθήσετε;
Περιμένετε.

Το πρώτο ένστικτό σας μπορεί να είναι να πάρετε τα γατάκια και να τα πάτε στο σπίτι σας, αλλά αν θέλετε να κάνετε ότι είναι καλύτερο για αυτά, αντισταθείτε σε αυτή την παρόρμηση.
Αντί αυτού, αφήσετε τα στο σημείο που τα βρήκατε και απλώς να έχετε την έννοια τους και να τα ελέγχετε. Η μητέρα τους μπορεί απλά να κρύβεται επειδή είστε κοντά ή θα μπορούσε να είναι για κυνήγι ώστε να βρει τροφή. Θα μπορούσε επίσης να είναι στη διαδικασία της μετακίνησης τους σε ένα ασφαλέστερο μέρος αφού στο συγκεκριμένο συχνάζουν άνθρωποι.

Προσπαθήστε να προσδιορίσετε την ηλικία στα γατάκια.

Αν είναι νεογνά, που σημαίνει μόνο 1 εβδομάδας έως 4 εβδομάδων, τότε τα γατάκια έχουν την καλύτερη πιθανότητα επιβίωσης αν είναι με τη μητέρα τους. Εάν διαπιστώσετε ότι τα γατάκια είναι νεογνά, να είστε σίγουρος, τουλάχιστον έξι ώρες πριν από τη μετακίνησή τους.

Αν βρείτε νεογνά γατάκια, δεν τα χαϊδεύετε, γιατί η μητέρα τους θα τα μεταφέρει σε ένα ποιο ασφαλές σημείο. Αφήστε τα εκεί που είναι και δώστε λίγη προσοχή για να δείτε αν είναι εντάξει. Είναι πιθανό ότι η μητέρα τους είναι τριγύρω. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι.

Βοήθεια.

Αν η μητέρα τους φαίνεται να είναι φιλική, συνιστούμε να αναλάβετε την μητέρα και τα γατάκια της σε κάποιο εσωτερικό χώρο μέχρι τα γατάκια να είναι αρκετά μεγάλα για να μπορούν να απογαλακτιστούν. Ωστόσο, αν η μητέρα φαίνεται να είναι άγρια, είναι καλύτερο να τους παρέχουμε τροφή, νερό και χώρο, αλλιώς αφήστε την οικογένεια των αιλουροειδών εκεί που είναι.

Αν η μητέρα από τα μικρά γατάκια, δεν έχει επιστρέψει μετά από αρκετές ώρες, πάρτε τα γατάκια και δώστε τα σε ένα καταφύγιο ή πάρτε τα στο σπίτι σας-αλλά μόνο εάν είστε διατεθειμένοι να τους παρέχετε όλο το εικοσιτετράωρο φροντίδα.

Λάβετε υπόψη ότι αν τα γατάκια που έχετε βρει είναι τεσσάρων μηνών και άνω και φαίνονται να είναι υγιή, είναι καλύτερα να παραμένουν με τα υπόλοιπα στο χώρο τους. Αυτά τα γατάκια θα πρέπει να στειρώνονται, να εμβολιάζονται, και να επιστρέφουν στο αρχικό τους περιβάλλον.

Φροντίδα.

Η κοινωνικοποίηση και η φροντίδα για τα άγρια γατάκια μπορεί να είναι άκρως ικανοποιητική, αλλά είναι επίσης μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία, και πρέπει να είστε σίγουροι ότι είστε έτοιμοι να αναλάβετε τόσο την ευθύνη όσο και το οικονομικό κόστος. Λάβετε υπόψη σας ότι θα σας δεσμεύσει για εβδομάδες ή ακόμη και μήνες φροντίδας, και αν είναι νεογνά γατάκια, θα πρέπει να τα ταΐζετε κάθε δύο ώρες.

Αν δεν έχετε εμπειρία φροντίδας με τα γατάκια, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό κτηνίατρο ή καταφύγιο ζώων.

Ωστόσο, για να παρέχετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο.
Εκτός από τη φροντίδα όλων των αναγκών που προσφέρετε στα γατάκια, θα πρέπει επίσης να τα συναναστρέφεται και με άλλες γάτες, ώστε να μπορούν να εγκριθούν.

Τα γατάκια πρέπει να ταΐζονται με μπιμπερό κάθε λίγες ώρες.

Επειδή δεν πέφτουμε επάνω σε νεογέννητα γατάκια κάθε μέρα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τα αδέσποτα στην περιοχή μας. Ένα τοπικό καταφύγιο θα μπορούσε να χρειαστεί σίγουρα κάποια βοήθεια ή μπορεί να υπάρχουν αδέσποτες γάτες γύρω από το σπίτι σας που χρειάζονται λίγη φροντίδα.

Εκτός από τη φροντίδα όλων των αναγκών που προσφέρετε στα γατάκια, θα πρέπει επίσης να τα συναναστρέφεται και με άλλες γάτες, ώστε να μπορούν να κοινωνικοποιηθούν.

Πηγή pet-sittinggr