Τι δεν γνωρίζoυμε για τις γάτες; (Μέρος II)

Τι δεν γνωρίζoυμε για τις γάτες; (Μέρος II)

Το προηγούμενο κείμενο σας σόκαρε οπότε σήμερα, πηγαίνουμε ακόμα ένα βήμα παραπέρα, φανερώνοντας 5 επιπλέον πράγματα που δεν γνωρίζατε για το συμπαθέστατο (αλλά και ταυτόχρονα τόσο μυστηριώδες) τετράποδό σας.

1. Μπορούν να συγκριθούν με μια μηχανή diesel.
Παραπονιέστε ότι γουργουρίζει συχνά η κοιλιά σας; Μάλλον ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε, καθώς το φιλικό πλασματάκι που τρίβεται στα πόδια σας αυτή τη στιγμή γουργουρίζει περίπου 26 φορές το δευτερόλεπτο! Κι αν αναρωτιέστε πόσο συχνό είναι αυτό, θα σας πούμε ότι η επίδοση είναι ίδια με μία μηχανή diesel στο ρελαντί! ΝΑΙ, μία μηχανή diesel!

2. Και οι γάτες είναι celebrities.
Έχετε την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν μόνο άνθρωποι Celebrities; Κάνετε μεγάλο λάθος. Αν ανακαλύψετε τις γάτες σας να διαβάζουν το αντίστοιχο περιοδικό «Hello» του είδους τους, τότε να είστε σίγουροι ότι στο εξώφυλλο θα βρίσκεται η «Hello… Kitty»! Ναι καλά διαβάσατε! Το ιαπωνικό καρτούν είναι η πιο δημοφιλής γάτα στον πλανήτη, με τις πωλήσεις της να ξεπερνούν το 1 δις δολάρια τον χρόνο!

3. Είναι κοκέτες.
Έχετε αντιληφθεί ότι οι γάτες σας περνούν πολύ χρόνο μπροστά στον καθρέφτη όταν λείπετε; Ότι αναζητούν στο internet προϊόντα ομορφιάς και όλες τις σύγχρονες τάσεις της μόδας; Οι υποψίες σας είναι σωστές! Έρευνες έχουν δείξει ότι το 1/3 των ωρών που είναι ξύπνιες, το αφιερώνουν στην εξωτερική τους εμφάνιση! Ο καλλωπισμός, άλλωστε, δεν είναι μόνο προνόμιο των δίποδων.
Τόσο στον εγκέφαλο των ανθρώπων όσο και σε αυτό των γατών υπάρχουν ταυτόσημες περιοχές του εγκεφάλου που ευθύνονται για τα συναισθήματα.

4. Έχουν συναισθήματα όπως ο άνθρωπος.
Παρακολουθείτε μαζί με το αγαπημένο σας τετράποδο μία συναισθηματική κομεντί και αντιλαμβάνεστε ότι στο σημείο που ο Τζούντι φιλάει τη Σάντρα ένα δάκρυ δεν κυλάει μόνο από το δικό σας μάγουλο; Bingo! Έρευνες έχουν δείξει ότι τόσο στον εγκέφαλο των ανθρώπων όσο και σε αυτό των γατών υπάρχουν ταυτόσημες περιοχές του εγκεφάλου που ευθύνονται για τα συναισθήματα. Αυξήστε, λοιπόν, την ένταση και απολαύστε με την αδερφή ψυχή σας το συγκινητικό τέλος!

5. Οριοθετούν τον χώρο τους.
Την ώρα που διαβάζατε τα παραπάνω 4 στοιχεία που δεν γνωρίζατε, η γάτα σας τρίφτηκε ανάμεσα στα πόδια σας; Χμμ εδώ πρέπει να σας αποκαλύψουμε μία μεγάλη αλήθεια. Αυτά τα μυστηριώδη πλάσματα δεν τρίβονται μόνο για να σας δείξουν την αυθεντική αγάπη τους, αλλά πολύ περισσότερο για να οριοθετήσουν την περιοχή τους. Να δώσουν να καταλάβουν στις υπόλοιπες γάτες ότι τους «ανήκετε», είστε «δικός τους».
Εντάξει, ποια μορφή αγάπης δεν κρύβει και λίγη κτητικότητα;

Πηγή: olapet.gr