Τι δεν γνωρίζω για τις γάτες; (Μέρος Ι)

Τι δεν γνωρίζω για τις γάτες; (Μέρος Ι)

Τα μικρά τετράποδα δεν μπαίνουν στον πειρασμό των περιττών θερμίδων και κουνούν αδιάφορα την ουρά τους μπροστά στη μεγαλύτερη γευστική πρόκληση. ”

Είναι συμπαθέστατες, άλλοτε ζημιάρες, μα πάντοτε ένα πλάσμα που κρύβει δεκάδες ενδιαφέρουσες ιστορίες γύρω από την ύπαρξή του. Πάμε να ανακαλύψουμε μερικές από αυτές:

1. Είναι fit.
Μπορεί εσάς να σας τρελαίνει και να την αναζητείτε διαρκώς μέσα στην ημέρα, αλλά η ζάχαρη δεν αποτελεί την ίδια απόλαυση για τις γάτες σας. Κι αυτό για έναν απλό λόγο: Δεν μπορούν να τη γευτούν! Ναι καλά, καταλάβατε. Τα μικρά τετράποδα δεν μπαίνουν στον πειρασμό των περιττών θερμίδων και κουνούν αδιάφορα την ουρά τους μπροστά στη μεγαλύτερη γευστική πρόκληση.

2. Είναι οικονομικές.
Εσείς πόσο φως καταναλώνετε για τις καθημερινές σας ανάγκες; Πόση ώρα και με πόση ένταση κρατάτε τη λάμπα ανοιχτή για να τελειώσετε τις δουλειές σας, να συνεχίσετε το βιβλίο σας ή να αναζητήσετε ένα αντικείμενο; Σίγουρα όχι όσο η γάτα σας, η οποία χρειάζεται μόλις το 1/6 από τον φωτισμό που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για να καταφέρει να δει! Οπότε, ο πραγματικός ασύμφορος στο σπίτι είστε εσείς!

3. Τρέχει με διπλάσια ταχύτητα από τον μέσο άνθρωπο.
Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας και δείτε σε επανάληψη την κούρσα των 100 μέτρων του Ουσέιν Μπολτ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περίφημη επίδοση ε; Οι επιστήμονες επισημαίνουν, μάλιστα, ότι ο διάσημος αθλητής μπορεί να πιάσει ταχύτητα 43 χιλιομέτρων την ώρα! Τώρα, κοιτάξτε στη δίπλα θέση του καναπέ σας ένα πλάσμα πιο γρήγορο από τον Μπολτ. Ναι. Μην ψάχνετε τριγύρω! Μία μέση γάτα μπορεί να τρέξει μέχρι και με 48 χιλιόμετρα την ώρα! Οπότε, ποτέ μη δεχτείτε μία κόντρα μαζί της στην αυλή.

4. Τις λάτρευαν μεγάλοι ηγέτες του πλανήτη.
Ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές τους ήταν ο Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος, μάλιστα, αποτέλεσε τον πρώτο πρόεδρο της Αμερικής που έφερε μία γάτα στον Λευκό Οίκο. Ο ίδιος απέκτησε σύντομα ακόμα τρία γατάκια, τα οποία αφού τα βρήκε άστεγα και δεν κατάφερε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη τους, αποφάσισε να τα εντάξει στην οικογένειά του. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν η σύζυγό τους, Mary, ρωτήθηκε για τα χόμπι του άντρα της, δε δίστασε στιγμή: «Οι γάτες!».

“Έχουν ακόμα ένα πλεονέκτημα στην έρευνα που κάνουν ως ντετέκτιβ, για να ανακαλύψουν τα… ποντίκια του σπιτιού. ”

5. Ακούνε υπερηχητικούς ήχους.
Το σκανταλιάρικο τετράποδο που τρίβεται αυτή τη στιγμή στα πόδια σας έχει ακόμα ένα γνώρισμα σούπερ ήρωα: Ακούει υπερηχητικούς ήχους! Ναι ναι, αυτούς που χρησιμοποιούν και τα τρωκτικά για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Οπότε, έχουν ακόμα ένα πλεονέκτημα στην έρευνα που κάνουν ως ντετέκτιβ, για να ανακαλύψουν τα… ποντίκια του σπιτιού.

Πηγή: olapet.gr