Τετράποδα με ζηλευτή κόμη

Τετράποδα με ζηλευτή κόμη

Όποιος έχει ζωάκι ξέρει, όποιος είχε επίσης. Ξέρει τι σημαίνει να έχεις την αγάπη του, την ευθύνη του, την σκέψη σου και ότι συνεπάγεται μια υιοθεσία. Γιατί όπως σε όλες τις υιοθεσίες, έτσι και αυτή είναι μια υπεύθυνη (ή θα όφειλε να είναι) επιλογή, μια σχέση ζωής. Η επιλογή κάθε φορά του συντρόφου, όπως συμβαίνει σε όλες τις επιλογές συντρόφων, καλό θα είναι να είναι σύμφωνη με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας, γιατί μετά θα παίξει διαφωνία χαρακτήρων κύριε Δικαστά και άντε βγάλε άκρη με την γάτα. Πάντως δεν είναι τυχαίο που στην Γερμανία, το 48% των ιδιοκτητών κατοικίδιων έχει αγοράσει τους μικρούς φίλους σαν δώρο στα γενέθλιά τους. Υπερβολικό; δεν είναι όταν το ζεις.

Οι επιλογές πολλές καθότι η ποικιλία σε χαρακτήρες, μεγέθη, χρώματα και τσαχπινιά εκατοντάδες. Μερικά από τα μαλλιαρά που συναντάμε συχνά στην δική μας γατοκοινωνία, είναι τα παρακάτω.

Η Γάτα Νορβηγικού Δάσους (Norwegian forest cat)

996067_norwegian-sketo

Ιστορίες με αυτήν πολλές ακόμα και στη μυθολογία της περιοχής, που την θέλουν να σέρνει το άρμα της θεάς προστάτιδας της γονιμότητας, Φρέγια. Ιστορίες με αυτήν πολλές ακόμα και στη μυθολογία της περιοχής, που την θέλουν να σέρνει το άρμα της θεάς προστάτιδας της γονιμότητας, Φρέγια.  Το πλούσιο τρίχωμά της απαραίτητο στην σκανδιναβική χερσόνησο και η έκφρασή της, εντελώς διαφορετική από τα άλλα μικρά αιλουροειδή.

Γάτα Αγκύρας (Turkish Angora)

995887_turkish

Δεν είναι τυχαίο που γινόταν και δώρο του Σουλτάνου σε Ευρωπαίους ευγενείς. Από την γείτονα χώρα η κούκλα, που ανήκει σε μία από τις αρχαίες φυσικές φυλές γατών, που δημιουργήθηκε στην κεντρική Τουρκία, και όπως μαρτυρεί το όνομά της στην περιοχή της Άγκυρας. Μετά άλλαξε η μόδα στα γατοδώρα, με της Περσίας να παίρνουν τα ηνία και πάλι καλά ο ζωολογικός κήπος της Άγκυρας της ανακήρυξε προστατευόμενο είδος. Έτσι μπορούμε και σήμερα να θαυμάζουμε και κάποιοι τυχεροί να έχουν αυτά τα όμορφα άσπρα γατιά με τα μπλε ή τα μπλε\πράσινα μάτια! Η γάτα της Αγκύρας έχει συνήθως λευκό, μεταξωτό, μεσαίου μήκους τρίχωμα. Όσο για τον χαρακτήρα της είναι έξυπνη, τρυφερή, ιδιαίτερα περίεργη και αρκετά δραστήρια ανεξαρτήτου ηλικίας. Έχει έντονη την αίσθηση του χιούμορ, όπως έντονα είναι και αιχμηρά δόντια της.

Γάτα Περσίας (Persian Cat)

995886_persian-cat-02

Τα αναγνωρισμένα χρώματα που τη συναντάμε φτάνουν τα… 180! Την ξέρουμε όλοι και θυμίζει βασίλισσα. Ενώ οι περισσότερες γάτες αρέσκονται στις βόλτες και στην ανεξαρτησία τους, το μοντέλο προτιμάει συχνότερα τα χάδια και την περιποίηση του αφεντικού της από το να τριγυρνάει. Οπότε το μοντέλο σας θα το βρείτε σε χρωματική βερσιόν που ούτε καν φαντάζεστε. Το ιδιαίτερο με αυτήν την ράτσα είναι η μορφολογία της κεφαλής όπου χωρίζεται σε 2 τύπους. Ο ένας τύπος είναι ο κοινός (doll-face), όπου η μουσούδα είναι κοντή προς τα έξω αλλά διακριτική και ο άλλο ο ακραίος τύπος (peke-face), όπου τόσο το μέτωπο όσο και η μύτη και το σαγόνι είναι τελείως ευθυγραμμισμένα μεταξύ τους.

Σας βάλαμε δύσκολα; Πού να δείτε και όλες τις ράτσες…

Πηγή lifo