Ταΐζοντας το γατάκι σας:  Τροφή για σκέψη!

Ταΐζοντας το γατάκι σας:  Τροφή για σκέψη!

Όταν φέρνετε το γατάκι για πρώτη φορά στο σπίτι σας, είναι καλύτερα να συνεχίσετε να το ταΐζετε με το φαγητό το οποίο έχει συνηθίσει. Δεν είναι όλες οι τροφές για γατάκια ίδιες- ορισμένες έχουν πολύ καλύτερης ποιότητας συστατικά από άλλες, για παράδειγμα. Για αυτό το λόγο μπορεί να θέλετε να αλλάξετε την τροφή της γάτας σας με μια άλλη συνιστώμενη από τον κτηνίατρο σας. Αυτό θα πρέπει να το κάνετε σε μια περίοδο 5 έως 7 ημερών. Ο κτηνίατρός σας θα σας συμβουλέψει. Αναμίξτε τη νέα τροφή με τη συνηθισμένη τροφή της, και σταδιακά αυξήστε τις ποσότητες μέχρι να υπάρχει μόνο η νέα τροφή στο δοχείο φαγητού της γάτας. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το στομάχι ενός γατιού είναι μικροσκοπικό, οπότε αρχικά, θα χρειάζεται μικρά αλλά συχνά γεύματα. Αυτό σημαίνει να βάζετε φρέσκο φαγητό σε ένα καθαρό δοχείο, μέχρι 4 φορές την ημέρα μέχρι τους 6 μήνες ζωής.

Επιλέξτε προσεκτικά

Μια πλήρης γατοτροφή θα παρέχει όλες τις βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται το γατάκι σας σε μια μορφή εύκολη στο σερβίρισμα, είτε ως ξηρή τροφή είτε υγρή σε κονσέρβες ή φακελάκια. Αν δεν είστε βέβαιοι ποια να αγοράσετε, ο κτηνίατρος σας θα σας συμβουλέψει σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη για το ζώο σας. Αλλά όποια τροφή διαλέξετε, ακολουθήστε τον οδηγό διατροφής στο πακέτο, και προσέξτε να μην παραταΐσετε το γατάκι σας.

Διψασμένα γατάκια

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα γατάκια δε χρειάζονται γάλα. Και για ορισμένες γάτες, το αγελαδινό γάλα μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Οπότε αν θέλετε να δώσετε γάλα στο γατάκι σας, υπάρχει ένα ειδικά σχεδιασμένο αγελαδινό γάλα στην αγορά. Παρόλα αυτά, παρακαλούμε να σιγουρευτείτε ότι το γατάκι σας έχει ένα δοχείο με φρέσκο καθαρό νερό συνέχεια. Αν υποπτεύεστε ότι πίνει αρκετά, ίσως μπορεί να γεύεται τα χημικά μέσα σε αυτό, επομένως δώστε του στάσιμο νερό σε μπουκάλι. Ορισμένες γάτες προτιμούν να πίνουν από πηγές τρεχούμενου νερού, όπως συντριβάνια ή βρύσες που στάζουν οπότε μπορείτε να αγοράσετε συντριβάνια νερού ειδικά σχεδιασμένα για γάτες. Και μην ξεχνάμε ότι αν τρώει ξηρή, τραγανή τροφή, είναι απαραίτητο να πίνει αρκετό νερό. Μην ανησυχείτε, η αρρώστια μερικές φορές είναι φυσιολογική . Αν το γατάκι σας έχει ένα μικρό πεπτικό πρόβλημα, ή πρέπει να αποβάλλει τον μια τούφα, θα καταστήσει τον εαυτό του άρρωστο τρώγοντας γρασίδι. Αυτό είναι πολύ φυσικό και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά αν ο εμετός επιμένει και παρατηρήσετε άλλα συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας!