Τα video με γάτες κάνουν καλό στην υγεία!

Τα video με γάτες κάνουν καλό στην υγεία!

Το Πανεπιστήμιο της Intiana των Η.Π.Α. μίλησε κι εσύ πλέον έχεις την κατάλληλη δικαιολογία να βλέπεις video με γάτες και να βγάζεις επιφωνήματα χαράς και γέλιου ακόμα και μπροστά σε τρίτους. Γιατί; Μα επειδή σύμφωνα με την νέα έρευνα της Jessica Gall Myrick, που είναι media researcher στο Πανεπιστήμιο τα online video με γάτες κάνουν καλό στην υγεία σου.

“Μερικοί άνθρωποι μπορεί να νομίζουν ότι τα video με γάτες και γατάκια δεν είναι σοβαρό θέμα για πανεπιστημιακή έρευνα, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ψηλά στις αναζητήσεις των χρηστών στο Internet”, είπε η ίδια η Myrick σε ανακοίνωσή της.

Η ίδια μελετώντας τα αποτελέσματα που είχαν τα video σε 7000 θεατές ανακάλυψε ότι έκαναν τους περισσότερους από αυτούς να νιώσουν ότι έχουν περισσότερη ενέργεια, και πιο θετικά συναισθήματα αφού παρακολούθησαν ένα τέτοιο video σε σχέση με πριν. Τα αρνητικά συναισθήματα όπως το άγχος και η θλίψη είχαν μειωθεί σημαντικά.

“Ακόμα κι όταν τα έβλεπαν την ώρα που θα έπρεπε να διαβάζουν ή να δουλεύουν, η θετική επίδραση που είχαν πάνω τους τους βοηθούσε να ανταπεξέλθουν καλύτερα στις εργασίες τους αφού είχαν παρακολουθήσει τα video” είπε η ερευνήτρια.

Πηγή TLIFE.gr