Τα Cat Café στην Ιαπωνία ή, “How I Survived Tokyo”

Τα Cat Café στην Ιαπωνία ή, “How I Survived Tokyo”

Τον Νοέμβρη του 2013, ξεκίνησα λόγω δουλειάς ένα ταξίδι στην Ασία, το οποίο ήταν να κρατήσει 15 ημέρες. Τελικά κράτησε 54.

Επειδή λόγω δουλειάς (και κακής παρέας!) δεν περνούσα και τόσο περίφημα, αποφάσισα να το δω θετικά – υπάρχουν τόσα Cat Café στο Τόκιο, και θα τα επισκεφτόμουν σίγουρα!

Έρχεται λοιπόν η πρώτη Κυριακή που έχω «ρεπό». Έχω κλείσει ήδη ραντεβού από τα μέσα της εβδομάδας. Εκτυπώνω τη διεύθυνση του Calico Cat Café και τη διαδρομή (ζήτω τα Ίντερνετς!), και, αφού συνεννοήθηκα με 5-6 ανθρώπους στη νοηματική – και μερικά «νιάου» και «neko» – βρίσκω ένα πλακάτ για το Café!

Ανεβαίνω στον 6ο όροφο (μα στον 6ο;;!) και το βρίσκω ανάμεσα σε αρκετά γραφεία. Μπαίνω μέσα. Κανείς δε μιλούσε αγγλικά. Ευτυχώς είχα μάθει το καλημέρα-καλησπέρα και κάτι ψιλά – είχαν τις οδηγίες στα αγγλικά, και πάλι ευτυχώς!

Πόση οργάνωση πια βρε παιδί μου; Μπαίνεις μέσα σε έναν χώρο υποδοχής, που είχε ντουλαπάκια για να βγάζεις παπουτσάκια και να βάζεις τα πράγματά σου μέσα. Είχε ειδικό νιπτήρα που έπλενες τα χέρια σου και έβαζες απολυμαντικό τζελ πριν μπεις και αφού βγεις. Σου έδιναν ένα ειδικό αριθμημένο καρτελάκι για να σε βρίσκουν και να σε χρεώνουν για όση ώρα κάτσεις και ό,τι παραγγείλεις.

Ανοίγω μια γυάλινη πόρτα, την κλείνω πίσω μου, και μετά τη δεύτερη – γατιά παντού!!

Cat trees, κρεβατάκια, ράφια στον τοίχο, γατοπαιχνιδάκια παντού. Και μια μεγάλη βιβλιοθήκη με βιβλιαράκια και comics – δυστυχώς όλα στα Ιαπωνικά – ακόμα και ένα καλαθάκι με γατοκαπελάκια!

Τριγυρνούσε μια σερβιτόρα για παραγγελία. Στα δεξιά, υπήρχε ένα δωμάτιο με τραπέζι που θα μπορούσες να φας πιο άνετα το φαϊ σου. Και μη φανταστείτε κανένα τρομερό μενού – 2 φαγώσιμα είχαν (κάτι σε νούντλς, και μια καρμπονάρα – ναι, έχουν τρέλα με το ιταλικό φαγητό εκεί πέρα!) και 8 ειδών καφέ και τσάι.

Έκατσα αρκετή ώρα. Γατιά εδώ, γατιά εκεί, γατιά και παραπέρα. Σε όλες τις γεύσεις και μεγέθη. Somali, British Shorthair, Περσίας, Maine Coon, Exotic, Munchkin, δύο ημίαιμες, και άλλες πολλές. Σύνολο 24 γατιά σε ένα διώροφο 55μ2… τι χαρά!

Παρήγγειλα και μου έφεραν ένα μικρό ταπεράκι για treat – βραστό κοτοπουλάκι για να τις προσελκύσω. Μπορεί μερικές να μη μου έδιναν σημασία, αλλά μόλις το πήραν μυρωδιά, τσουπ! Να’τες όλες πάνω μου!

Η εμπειρία υπέροχη. Χαλαρωτική, διασκεδαστική, και ανεβαστική! Έφτασα να περνάω τις Κυριακές μου εκεί, μετά από βόλτες σε μουσεία και πάρκα. Τι καλύτερο από καφεδάκι με 24 γατιά αγκαλίτσα;

Βίκυ Δεναξά