Ποια είναι τα συμπτώματα του λεμφώματος στις γάτες;

Ποια είναι τα συμπτώματα του λεμφώματος στις γάτες;

Στις γάτες το σήμα κατατεθέν του λεμφώματος είναι η «ύπουλη» απώλεια βάρους, που εμφανίζεται πιο συχνά στο γαστρεντερικό σωλήνα των ζώων.

Σε πολλούς ιδιοκτήτες ζώων μερικές φορές παίρνει αρκετό χρόνο να αξιολογήσουν την απώλεια βάρους του κατοικιδίου τους, όμως τόσο αυτή όσο και η απώλεια όρεξης είναι ενδεικτικές πολλών ασθενειών, εκτός του καρκίνου, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να παρατηρήσετε τις οποιεσδήποτε αλλαγές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γάτες, οι οποίες δεν παρουσιάζουν εξωτερικό σημάδι του λεμφώματος, αφού δεν έχουν διογκωμένους λεμφαδένες, όπως οι σκύλοι.

Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε τον κτηνίατρο, ζητήστε του να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την «κατάσταση σώματος» του κατοικιδίου σας.

Ένας καλός τρόπος είναι να κρατήσετε αρχεία σχετικά με το βάρος του κατοικιδίου σας, ως μέρος των τυπικών εξετάσεών του. Οι περισσότεροι κτηνίατροι ζυγίζουν το κατοικίδιο, κάθε φορά που ανησυχούν για πιθανή απώλεια βάρους. Αν το λέμφωμα επηρεάσει το στομάχι της γάτας σας μπορεί να δείτε εμετό. Αν επηρεάσει τα έντερά της μπορεί να παρατηρήσετε διάρροια ή αίμα στα κόπρανα. Μερικές γάτες με λέμφωμα μπορεί επίσης να έχουν κακή όρεξη ή να σταματήσουν εντελώς να τρώνε.

Tα συμπτώματα:  απώλεια βάρους, ανορεξία, εμετός, διάρροια ή αίμα στα κόπρανα.

Πηγή: medinova.gr