mycatmycat


by mycat


Θα χρειαστείτε για 50 περίπου κομμάτια:

  • 1 μεγάλο αυγό
  • 400 γραμμάρια κονσέρβα για γάτες, γεύση κοτόπουλου
  • ¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 φλιτζάνι ρυζάλευρο ( καστανό κατά προτίμηση )
  • ½ φλιτζάνι βρασμένο λευκό ( ή καστανό ) ρύζι

Τι θα κάνετε?

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου και ετοιμάστε το μείγμα: Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό, την παιδική τροφή ( ή την κονσέρβα ), το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το νερό.

Προσθέστε το ρυζάλευρο και το βρασμένο ρύζι. Ανακατέψτε ώσπου να γίνει ένα ωραίο παχύ μίγμα. Βάλτε λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί και απλώστε επάνω της το μίγμα σε πάχος λιγότερο από ένα εκατοστό. Βάλτε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε για 12 έως 15 λεπτά.

Βγάλτε το από το φούρνο!

Αφήστε το να κρυώσει τόσο, ώστε να μπορείτε να το πιάνετε με τα χέρια και κόψτε το μέσα στο ταψί σε κυβάκια ( είναι ακόμη τρυφερή η ζύμη ). Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 8 λεπτά, ώστε να φύγει όλη η υγρασία του και να γίνει τραγανούλι. Το βγάζετε, το αφήνετε να κρυώσει καλά και το αποθηκεύεται σε γυάλινο αεροστεγές βάζο. Το διατηρείτε στο ψυγείο, αλλά πρίν δώσετε στην γατούλα σας τα καθημερινά κομματάκια της λιχουδιάς της, αφήστε τα έξω για λίγο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλοφάγωτα!

mycat
About mycat

Φτιάξτε σπιτικές λιχουδιές για τη γάτα σας