Πώς θα πω στη γάτα μου οτι είμαι το αφεντικό;

Πώς θα πω στη γάτα μου οτι είμαι το αφεντικό;

Δεν θα το κάνετε. Οι γάτες δεν λειτουργούν με αυτό τον τρόπο.

Μπορείτε να την διδάξετε να μην κάνει συγκεκριμένα πράγματα, όπως να μην ξύνει τα νύχια στον καναπέ. Όταν κάνει κάτι που απαγορεύεται, πρέπει να την προειδοποιήσετε με καθαρή και αυστηρή φωνή. Αν αυτό δεν λειτουργήσει (και πιθανόν τις πρώτες φορές), κινηθείτε γρήγορα σφυρίζοντας δυνατά, πιάστε την και φυσήξτε δυνατά στο πρόσωπό της σαν να φυσάτε σε ένα μεγάλο κερί. Μετά αφήστε την. Αν σκαρφαλώνει σε πράγματα που δεν πρέπει (όπως στην κουζίνα καθώς μαγειρεύετε) αντί να την πιάσετε μπορείτε να την σπρώξετε μακριά προειδοποιώντας την 2 με 3 φορές).

Αργότερα, όταν κάθετε ήσυχη, να είστε πολύ καλοί μαζί της και να την αγκαλιάσετε, για να συμφιλιωθείτε.

Εντωμεταξύ, σιγουρευτείτε ότι έχετε μέρη που μπορεί να ακολουθήσει το ενστικτό της, όπως βάζοντας ένα σημείο για να ξύνει τα νύχια της.

Το προηγούμενο βήμα θα το κάνετε θεωρώντας οτι έχετε έναν καλό δεσμό με την γάτα σας και ότι σας εμπιστεύετε πλήρως. Αν δεν έχετε, η δημιουργία του δεσμού είναι η απόλυτη προτεραιότητα και καθώς τον προπονείτε, προσπαθήστε να είστε πολύ ευγενικοί και να μην το τρομάξετε τελείως.

Για παράδειγμα, πρόσφατα έβαλα το χριστουγεννιάτικο δέντρο, και έπρεπε να μάθω στις 3 νέες γάτες μου ότι δεν πρέπει να παίζουν με την διακόσμηση. Το πρωί, έπρεπε να τα κυνηγήσω τουλάχιστον 20 φορές μέχρι το απόγευμα,  τελικά κάθονταν ήρεμα κάτω από το δέντρο κοιτώντας εμένα για να δουν αν κάνουν κάτι λάθος. Κάποιες φορές ξεχνιόντουσαν και έπρεπε να τους το ξαναπώ, αλλά τις περισσότερες φορές αγνοούσαν το δέντρο και έπαιζαν με τα κανονικά τους παιχνίδια. Βέβαια το μισό δέντρο ήταν στολισμένο με πλαστικές μπάλες προκειμένου αν πέσουν να μην σπάσουν.

Τελειώνοντας, δεν είστε το αφεντικό και δεν θα είστε ποτέ για την γάτα. Μπορείτε όμως να καθιερώσετε κάποιους κανόνες.

Πηγή: quora