Κερατέα: Οι πυροσβέστες έσωσαν την γάτα που είχε εγκλωβιστεί σε πηγάδι

Κερατέα: Οι πυροσβέστες έσωσαν την γάτα που είχε εγκλωβιστεί σε πηγάδι

Στο κάλεσμα των μελών του νεοσύστατου φιλοζωικού σωματείου «Μεριμνώ» ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και τρεις πυροσβέστες από το Λαύριο πήγαν στην Κερατέα και έβγαλαν σήμερα από ένα ακάλυπτο πηγάδι μια γάτα που είχε εγκλωβιστεί εκεί για μέρες.

Το ζώο σύμφωνα με τον σύλλογο το άκουγε να κλαίει κάτοικος της περιοχής αλλά κάθε φορά που προσέγγιζε το πηγάδι η γάτα σταματούσε και έτσι δεν μπορούσε να το εντοπίσει. Τελικά μόλις το βρήκε μετά από μέρες ενημέρωσε τους εκπροσώπους του συλλόγου και μέλος του «Μεριμνώ» πήγε επί τόπου έβαλε ένα ξύλο και σεντόνια για να σκαρφαλώσει το ζώο εντούτοις η γάτα που προφανώς ήταν ταλαιπωρημένη δεν έβγαινε.

Έτσι επιστρατεύτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. «Τρεις πυροσβέστες με εξαιρετική ευγένεια και ευαισθησία, τοποθέτησαν σκάλα κατέβηκαν στο πηγάδι και απελευθέρωσαν το έντρομο γατί, το οποίο με το που πάτησε γη, έφυγε τρέχοντας! Ειλικρινά, ευχαριστούμε από καρδιάς το Πυροσβεστικό Σώμα Λαυρίου και συγκεκριμένα τους Σταύρο Κανατά, Μακροδημήτρη Νίκο και Γιάννη Χαρακόπουλο που όχι μόνο απεγκλώβισαν το ζώο, αλλά φρόντισαν να σκεπάσουν και το ακάλυπτο πηγάδι, για να μην υπάρξει στο μέλλον κίνδυνος για άλλα ζώα ή ακόμα και παιδιά που υπάρχουν στην περιοχή.

Είναι ειλικρινά εξαιρετικά ευοίωνο, το ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση και αποφεύχθηκε το χειρότερο σενάριο για το άμοιρο ζώο! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς! Να ‘στε καλά παλικάρια!» επισημαίνει στην ανακοίνωση του το σωματείο.

Πηγή: zoosos.gr