Πόσο επιθετική είναι η γάτα σας;

Πόσο επιθετική είναι η γάτα σας;

Υπάρχουν γάτες πολύ γλυκές κι άλλες λιγότερο, πιο απόμακρες κι ίσως καμιά φορά μέχρι και «κακές» για κάποιους.

Τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, έχουν σίγουρα το καθένα το δικό του χαρακτήρα, ωστόσο, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν το χαρακτήρα των συμπαθών αυτών τετράποδων.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, δημοσιοποίησαν πρόσφατα τα αποτελέσματα ενός πειράματος, σύμφωνα με το οποίο το χρώμα της γάτας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με το πόσο επιθετική μπορεί να γίνει.

Ειδικότερα, συμπέραναν πως στις εν δυνάμει «psycho» γάτες, συγκαταλέγονται οι ασπρόμαυρες, οι γκριζόασπρες και οι «πολύχρωμες»- ήτοι εκείνες που μπορεί να έχουν και μαύρο, και πορτοκαλί και άσπρο. Αντιθέτως, οι μονόχρωμες – μαύρες, γκρι, λευκές κι εκείνες που μοιάζουν με «τιγράκια» είναι εκ φύσεως πιο φιλικές και γλυκές.

Για να καταλήξουν, οι ερευνητές ζήτησαν σε 1.274 ιδιοκτήτες γατών να καταγράψουν τη συμπεριφορά των κατοικιδίων τους σε διαφορετικές, δυνητικά στρεσογόνες καταστάσεις- όπως την επίσκεψη στον κτηνίατρο ή τα χάδια.

Αν και ξεκαθαρίζουν πως τα συμπεράσματα προφανώς και δεν είναι αντιπροσωπευτικά για όλες τις γάτες, φαίνεται πως προκύπτει ωστόσο ένα μικρό στερεότυπο από την έρευνα- πως οι γάτες που συνδυάζουν λευκό με άλλα χρώματα ήταν κατά γενική ομολογία ελαφρώς πιο επιθετικές από τις υπόλοιπες.
Πηγή: lifo.gr