Πως θα βάλεις την γάτα στο αεροπλάνο χωρίς να το μετανιώσεις!

Πως θα βάλεις την γάτα στο αεροπλάνο χωρίς να το μετανιώσεις!

Πως θα καταφέρεις να μεταφέρεις το λατρεμένο σου τετράποδο χωρίς να ξεσηκώσει όλους τους επιβάτες, χωρίς να σου σπάσει τα νεύρα και κυρίως χωρίς να πανικοβληθεί;

Αν είμαστε ειλικρινείς θα παραδεχθούμε πως οι περισσότερες γάτες δεν είναι ιδιαίτερα ευτυχείς όταν ταξιδεύουν και ο λόγος είναι πως αισθάνονται έντονα δεμένες με την περιοχή τους και νιώθουν πολύ ευάλωτες έξω από αυτήν. Αν, λοιπόν, σκοπεύεις να πάρεις την γάτα στο αεροπλάνο τότε πρέπει να προγραμματίσεις και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Αρχικά θα πρέπει να επιλέξεις μία αεροπορική εταιρεία η οποία θα σου επιτρέψει να πάρεις το κατοικίδιο σου μαζί σου μέσα στην καμπίνα. Ακόμα ένα κριτήριο για την επιλογή της αεροπορικής εταιρείας θα πρέπει να είναι τα πρότυπα που έχει η καθεμία τους για την συσκευή μεταφοράς της γάτας. Μόλις κάνεις την επιλογή σου θα πρέπει να μιλήσεις με την αεροπορική εταιρεία και να ενημερώσεις ότι θα ταξιδέψεις μαζί με την γάτα σου. Αυτό συμβαίνει γιατί σε κάθε πτήση υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός επιτρεπόμενων κατοικίδιων και μπορεί να έχει ήδη συμπληρωθεί!

Από την στιγμή που όλα είναι προγραμματισμένα για την πτήση καλό θα ήταν να κάνεις μία επίσκεψη με το γατάκι σου στον κτηνίατρο για ένα τσεκ-απ, για να σιγουρευτείς πως όλα τα εμβόλια του και οι αποπαρασιτώσεις είναι ολοκληρωμένα. Καλό θα ήταν να πάρεις και ένα πιστοποιητικό υγείας από τον κτηνίατρο με ημερομηνία το πολύ 10 μέρες πριν την αναχώρησή το οποίο θα υποδείξεις στο αεροδρόμιο μαζί με το βιβλιάριο υγείας του ζώου σας, όπου υπάρχει και το πιστοποιητικό του microchip.

Φυσικά η γάτα σου θα πρέπει να έχει την ηλεκτρονική ταυτότητα (microchip) καταχωρημένη στο όνομα σου αλλιώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει, καθότι αυτό ισχύει στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ.

Πάρε ένα γερό κλουβάκι μεταφοράς το οποίο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εταιρείας που λέγαμε παραπάνω. Αν και οι τσάντες μεταφοράς από ύφασμα είναι άνετες για τα μικρόσωμα ζώα μέσα στην καμπίνα, ένα ζώο που θα αγχωθεί και θα προσπαθήσει ίσως να βγει από το κλειστό χώρο της ειδικής τσάντας, μπορεί να σκίσει το ύφασμα και να το σκάσει!

Προτίμησε πλαστικά ειδικά κλουβιά, ανάλογα με το μέγεθος του ζώου, με σωστές πορτούλες. Καλό θα ήταν μέσα στο κλουβί να βάλεις μία πάνα για τυχόν ανάγκη του ζώου, μία αγαπημένη του κουβέρτα ή παιχνίδι.

Επίσης θα πρέπει να θυμάσαι πως 6 ώρες πριν το ταξίδι θα πρέπει να αποφύγεις να το ταΐσεις για να μην κάνει εμετό κατά τη πτήση.

Πηγή PetFriends