Παρατηρώντας τις γάτες

Παρατηρώντας τις γάτες

Το βιβλίο αυτό μας εξηγεί ότι πρέπει να ξέρουμε γύρω από την συμπεριφορά τις γάτας μας και το γιατί κάνει ό,τι κάνει!

paratirontas tis gates
Αυτό το βιβλίο θα μπορούσε εύκολα να έχει σαν υπότιτλο, τα πάντα που θέλετε να ξέρετε για τις γάτες.
Είναι ένα διεθνές best-seller. Το “Παρατηρώντας τις γάτες” περιέχει μια πλήρη αναφορά της συμπεριφοράς και των πράξεων των γατών.

Η γάτα έχει δημιουργήσει μια πολύ στενή σχέση με τον άνθρωπο, όσο κανένα ίσως άλλο ζώο εδώ και 3500 χρόνια. Έχει κληρονομήσει όμως και μια παράξενη σχέση με τον άνθρωπο σύντροφο της.
Εδώ ο συγγραφέας, εξετάζει αυτή την παράξενη και μυστήρια συμπεριφορά των γούνινων φίλων μας, προσεκτικά εξετάζει κ εξηγεί το παζλ της γλώσσας του σώματος τους.

Ξεχωρίζει τους ιδιοκτήτες των ζωών εξετάζοντας τις διαφορές μεταξύ των γατιών και των σκύλων. Συγκρίνει τους ιδιοκτήτες γατιών με τους ιδιοκτήτες σκύλων.

Επίσης μας ενημερώνει για το τι πρέπει να κάνουμε για ένα μωρό γατάκι και πως μπορούμε να του συμπεριφερθούμε σαν την μαμά του. Πως το κλίμα επηρεάζει την γούνα της γάτας κ διάφορα αλλά.

Όλα αυτά περιέχονται σε 180 σελίδες πολύ καλογραμμένες, οι οποίες περιέχουν ευκολονόητες απαντήσεις πάνω στα πιο βασικά ερωτήματα σας.

Ο συγγραφέας

Ο Ντεσμοντ Μορις ένας από τους διασημότερους επιστήμονες της Αγγλίας , διατελεί τα τελευταία χρόνια και μεγάλος ανθρωπολόγος στο πανεπιστήμιο τις Οξφόρδης.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του σαν παρατηρητή των ζωντανών οργανισμών και τα βιβλία του τον έχουν φέρει πρώτο και σημαντικότερο ίσως εκπρόσωπο του χώρου της παρατήρησης .

Περιεχόμενα

Γιατί γουργουρίζει η γάτα;

Γιατί ζυμώνει τα ποδιά της στην ποδιά σας;

Γιατί μας φέρνουν αμέσως την λεία τους;

Γιατί τους αρέσει το χορτάρι;

Γιατί σκούζουν η θηλυκές γάτες κατά την ώρα του ζευγαρώματος;

Πώς χρησιμοποιούν τα μουστάκια τους;

Πόσο κοινωνικές είναι;

Γιατί όσοι έχουν γάτες είναι οι υγιέστεροι άνθρωποι από τους άλλους;

Πηγή: ladycat