Παιχνίδι

Παιχνίδι

Οι γάτες είναι πολύ καλές στο να επινοούν παιχνίδια για να διασκεδάσουν, αλλά κάποιες φορές η δημιουργικότητά τους χρειάζεται ώθηση. Δοκιμάστε μερικά από τα παρακάτω παιχνίδια για να κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον της γάτας σας και να διασκεδάσετε και εσείς μαζί της. Τα περισσότερα περιλαμβάνουν τη χρήση αντικειμένων που υπάρχουν στο σπίτι.

  1. Πινγκ-πονγκ

Πάρτε μπαλάκια του πινγκ-πονγκ, είναι ελαφριά και δεν θα βλάψουν την γάτα σας, ούτε θα προκαλέσουν ζημιές στο σπίτι. Αν έχετε μακρύ διάδρομο, ρίξτε το μπαλάκι και αφήστε την να το κυνηγήσει. Αν πάλι δεν έχετε διάδρομο, παίξτε μαζί της σε ένα μεγάλο δωμάτιο ή μέσα στην μπανιέρα.

  1. Λέιζερ

Πάρτε έναν μικρό φακό ή ένα λέιζερ και αρχίστε να τον κουνάτε ακανόνιστα στο πάτωμα ή στον τοίχο. Η γάτα θα αρχίσει να το κυνηγάει. Και για να το κάνετε το παιχνίδι πιο έντονο χαμηλώστε τα φώτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν χρησιμοποιήσετε λέιζερ μην τη σημαδεύετε στα μάτια της.

  1. Εσείς δουλειές… η γάτα παιχνίδι!

Καθώς κάνετε δουλειές στο σπίτι δέστε ένα σχοινί μήκους 50 εκ. στον αστράγαλό σας. Η γάτα σας θα ξετρελαθεί και θα προσπαθεί να το πιάσει. Προσέξτε, όμως, καθώς πισωπατάτε, μην την τραυματίσετε.

     4. Ώρα για ψάρεμα

Πάρτε ένα μακρύ καλάμι και δέστε επάνω του ένα σχοινί. Στην άκρη του σχοινιού τοποθετήστε ένα μικρό χνουδωτό παιχνιδάκι ή κάποιο άλλο παιχνίδι έχετε, αρκεί να είναι μικρό. Αρχίστε να ανεβοκατεβάζετε στον αέρα το καλάμι ή σύρετέ το στο πάτωμα- η γάτα σας θα αρχίσει να πηδάει και να τρέχει για να θήραμα.

Πηγή: Εφημερίδα ( ΤΑ ΝΕΑ ) του περιοδικού ( Εγώ και η γάτα μου ). Ένα άρθρο του Λάζαρου Καρανάσιου –κτηνιάτρου-.