Ο γατούλης μου, ο Όλιβερ!

Ο γατούλης μου, ο Όλιβερ!

Δεν διαλέγεις εσύ το ζώο, εκείνο σε διαλέγει!

Αυτό κατάλαβα όταν απέκτησα τον Όλιβερ, τον γατούλη μου. Δεν τον επιλέξαμε εμείς, αλλά εκείνος. Δεν νομίζω όμως ότι του κακοπέσαμε.

Η μητέρα μου τον ανακάλυψε σε ένα εκτροφείο της Αμερικής, αυτόν και την αδερφή του. Ήταν ένα αρσενικό γατάκι  Nebelung  ηλικίας περίπου πέντε μηνών. Μεγάλη τύχη, μιας και ψάχναμε γατάκι εκείνη τη περίοδο. Στην αρχή πήγε να πάρει την αδερφή του, η οποία ήταν ζωηρούλα και πήγε να την γρατζουνίσει. Τότε την πλησίασε ένα πιο μικρό γατάκι, το οποίο τελικά την κέρδισε.

Όταν ήρθε Ελλάδα, μου τον έκρυβε τρεις μέρες, ώσπου τα νιαουρίσματα έγιναν πιο έντονα. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Αρχικά, έμοιαζε αφάνταστα με ρώσικη μπλε. Αφού τις επόμενες δύο μέρες τον φροντίσαμε προσωπικά, τον πήγαμε στη κτηνίατρο. Πέρασε λίγος καιρός για να συνηθίσει τη ζωή στο σπίτι. Όταν μεγάλωσε λίγο ακόμη τον πήγαμε για στείρωση, έτσι ώστε να μη ζούμε με το φόβο πως θα τον χάσουμε μια μέρα.

Τώρα έχει γίνει αυτοκόλλητος μαζί μου και με ακολουθεί παντού, γεγονός το οποίο δε με χαλάει καθόλου. Ζει ευτυχισμένος μαζί μας, μες στις αγκαλιές, τα χάδια και τα παιχνίδια. Επειδή όμως, μερικές φορές μένει μοναχούλης  του μέσα στο σπίτι σκεφτόμαστε μήπως πάρουμε και άλλο γατάκι να του κάνει παρέα. Επειδή λένε πως οι γάτες είναι ανεξάρτητες δε σημαίνει πως πρέπει να είναι και μόνες. Εσείς τι λέτε;

Anastasia