Μόνο το 12% των ανθρώπων μπορεί να βρει την γάτα ανάμεσα στις κουκουβάγιες

Μόνο το 12% των ανθρώπων μπορεί να βρει την γάτα ανάμεσα στις κουκουβάγιες

Πριν από μερικές ημέρες ο Gergely Dudás, γνωστός και ως καλλιτέχνης “Dudolf”, δημοσίευσε στο Facebook μια γιορτινή εικονογραφιμένη σπαζοκεφαλιά, όπου ένα αρκουδάκι πάντα ήταν κρυμμένο ανάμεσα σε σειρές από χιονάνθρωπους.

Το σχέδιο ήταν μεγάλη επιτυχία και οι χρήστες μέσα σε λίγες μέρες το είχαν μοιραστεί χιλιάδες φορές. Ένας λόγος που άρεσε σε τόσους πολλούς ανθρώπους ήταν το γεγονός ότι πραγματικά έμειναν έκπληκτοι. Η πλειοψηφία που προσπάθησαν να βρουν το πάντα, χρειάστηκαν κάποιο χρονικό διάστημα για να το βρουν, ενώ μερικοί δεν μπορούσαν να το βρουν καν.

Ο Ούγγρος καλλιτέχνης επέστρεψε με μια νέα εικόνα γρίφο, που είναι εξίσου δύσκολη και διασκεδαστική με τον χιονάνθρωπο. Αυτή τη φορά η εικόνα έχει δύο απ’ τα αγαπημένα ζώα του διαδικτύου: γάτες και κουκουβάγιες! Κάπου ανάμεσα στις σειρές από χαριτωμένες κουκουβάγιες κρύβεται μια γάτα. Ο Dudolf έκρυψε το γατάκι αρκετά καλά, οπότε αν στην αρχή δεν καταφέρετε να το βρείτε, προσπαθήστε ξανά.

Αυτοί οι τύποι εικόνων είναι, κατά μια έννοια, οπτικές ψευδαισθήσεις. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις έχουν να κάνουν με τις αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στα μάτια, τον εγκέφαλο μας και την αντίληψη μας. Δηλαδή τα μάτια μας αντιλαμβάνονται οπτικά μια εικόνα και στέλνουν τις πληροφορίες στον εγκέφαλο μας να τις επεξεργαστεί.

Κρυμμένες εικόνες όπως αυτή, έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύουν την συνολική μας οπτική αντίληψη. Επίσης, είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να βρείτε τι παρατηρείτε αμέσως και τι αποτυγχάνετε να δείτε. Δοκιμάστε και μόνοι σας αν μπορείτε να βρείτε την γάτα.

Πηγή fanpage