Μιλάμε για γατοδιατροφή!

Μιλάμε για γατοδιατροφή!

Όλοι εμείς που συγκατοικούμε με ένα χνουδωτό (ή όχι τόσο…), μικρό ή και γηραιότερο γατί, από την μέρα που θα το εντάξουμε στην οικογένεια μας βασανιζόμαστε από το ερώτημα:

«Τι πρέπει να τρώει;»

Oι γάτες ανήκουν στην οικογένεια των αιλουροειδών, όπως όλοι ξέρουμε, και είναι σαρκοφάγες, συνεπώς οι ανάγκες τους είναι τελείως διαφορετικές από τις δικές μας. Η τροφή τους επομένως πρέπει να αποτελείται από πρωτεΐνες και λίπη, καθώς χρειάζονται μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία ώστε να καλύπτονται οι καθημερινές τους ανάγκες σε βιταμίνες και πρωτεΐνες ανάλογα πάντα με την ηλικία τους.

Από 1-12 μηνών, η τροφή τους πρέπει να τους εξασφαλίζει τις απαραίτητες βιταμίνες και πρωτεΐνες για την ανάπτυξη του σώματος, ασβέστιο για τη δόμηση των δοντιών και των οστών και βιταμινών για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Οι ενήλικες γάτες χρειάζονται γεύματα πλούσια σε κρέας και φτωχά σε υδατάνθρακες, τους οποίους δεν μπορεί ο οργανισμός τους να επεξεργαστεί. Επίσης οι γάτες που έχουν ξεπεράσει το 7 έτος της ηλικίας τους έχουν διαφορετικές ανάγκες.

Κι όμως, σε πολλές συζητήσεις καθημερινά, όλοι μας ακούμε πολλά και διαφορετικά για την διατροφή της γάτας μας, λανθασμένα τα περισσότερα από αυτά καθώς βασίζονται σε μύθους και όχι στην επιστημονική μελέτη.

Για να βάλουμε τέλος στους μύθους που επικρατούν γύρω από την διατροφή της γάτας, η ομάδα του Mycat σε συνεργασία με την Purina διοργανώνουμε το online event «Μιλάμε για γατοδιατροφή».

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου από τις 18:00 – 20:00, στην σελίδα μας στο facebook και στο ειδικό event που έχουμε δημιουργήσει θα έχουμε μαζί μας την κτηνίατρο της Purina για να απαντήσει στις σχετικές σας ερωτήσεις και να βοηθήσει να οργανώσετε όσο γίνεται καλύτερα την διατροφή του αγαπημένου σας κατοικίδιου.

Οι όμορφες εκπλήξεις μας όμως δεν σταματούν εδώ! Μετά το τέλος του event 5 τυχεροί, που θα αναδειχθούν με κλήρωση, θα κερδίσουν πλούσια #δώρα Pro Plan! Σας περιμένουμε…