Επτά κρυμμένοι κίνδυνοι στο σπίτι!

Επτά κρυμμένοι κίνδυνοι στο σπίτι!

Διαβάστε τους κυριότερους κινδύνους για το αγαπημένο σας κατοικίδιο, ώστε να προνοήσετε για την προστασία τους από αυτούς.

  1. Άνθη και Φυτά

Αρκετά είναι τα άνθη και τα φυτά που θα βλάψουν το κατοικίδιό σας αν τα φάει. Ενδεικτικά αναφέρουμε: κισσός, κρίνα, πικροδάφνη, αλεξανδρινό, κυκλάμινο, έλατος, Dieffenbachia, αλόη βέρα, γκί, μπιγόνια.

  1. Τα επικίνδυνα τρόφιμα

Κρατήστε τη γάτα σας μακριά από τη σοκολάτα και την καραμέλα, καθώς και από τα περιτυλίγματά τους, τσίχλες, σταφύλια, σταφίδες, μακαντέμια, αβοκάντο, κρεμμύδια, σκόρδο, αλάτι, ζύμη που περιέχει μαγιά, λιπαρά τρόφιμα.

  1. Οι εορταστικές μας συνήθειες

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Προσοχή στις σοκολάτες και τα λουλούδια.

Πάσχα: Μεγάλος είναι ο κίνδυνος από τα πυροτεχνήματα και τα συναφή.

Απόκριες: Προσοχή στα κομφετί και στα μπαλόνια.

Χριστούγεννα: Το στολισμένο δέντρο και τα διακοσμητικά των ημερών είναι επικίνδυνος πειρασμός για τη γάτα σας.

  1. Τα παιχνίδια μικρών παιδιών

Τα μικρά παιχνίδια με έντονα χρώματα που συναρμολογούνται και έχουν εύκολα αποσπώμενα κομμάτια, όπως και τα μαλακά και εύκαμπτα παιχνίδια, ελκύουν ιδιαίτερα τα κατοικίδια ζώα.

  1. Τα επικίνδυνα ποτά

Βλαβερά είναι για τη γάτα ο καφές, το τσάι, και το αλκοόλ.

  1. Τα μικρά αντικείμενα

Πολλά μικρά αντικείμενα οδηγούν σε πνιγμό, όπως τα κουμπιά και οι μικρές μπαταρίες. Στο μπάνιο, απομακρύνετε τα λαστιχάκια για τα μαλλιά, τις μπατονέτες και το οδοντικό νήμα.

  1. Η Αποθήκη

Εάν το κατοικίδιο είναι η σκιά σας και σας ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι, να θυμάστε ότι στην αποθήκη χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Βάλτε τα χημικά καθαρισμού, τα αντιψυκτικά, τα λιπάσματα, τα παρασιτοκτόνα, τα υλικά αποπαγοποίησης και φυτοφαρμάκων κάπου ώστε να μην είναι προσβάσιμα στη γάτα σας.

 

Πηγή: Εφημερίδα ( ΤΑ ΝΕΑ ) του περιοδικού ( Εγώ και η γάτα μου ). Ένα άρθρο του Λάζαρου Καρανάσιου  -κτηνίατρος-