Η ισορροπημένη διατροφή μεγαλώνει.. υγιείς γάτες!

Η ισορροπημένη διατροφή μεγαλώνει.. υγιείς γάτες!

Όπως και εμείς οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες  σε κάθε στάδιο της ανάπτυξής τους έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Ένα λοιπόν από τα βασικά πράγματα που πρέπει, σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, να κάνουμε προκειμένου να ενισχύσουμε τη μακροβιότητα της αγαπημένης μας γάτας, είναι να προσαρμόσουμε τη διατροφή της ανάλογα με την ηλικία στην οποία βρίσκεται. Ας δούμε όμως ποιες ανάγκες έχει η γάτα μας ως νεαρή (2 ως 12 μηνών), ως ενήλικη (1 ως 7 ετών) και ως πιο «ώριμη» (άνω των 7 ετών).

Ο πρώτος  χρόνος ζωής της γάτας είναι η εποχή της σωματικής ανάπτυξης, όπου θεμελιώνεται η υγεία για όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της. Μια  εξειδικευμένη  διατροφή, προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα γατάκι προκειμένου να αναπτύξει υγιή κόκαλα και δόντια, αλλά και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Σημαντικό είναι επίσης η τροφή να προσφέρεται σε μικρές μπουκιές, όπως η τροφή Whiskas® Junior (2-12 Μηνών), για να μπορεί το γατάκι μας να τη μασήσει εύκολα και γρήγορα!

Μετά τον πρώτο χρόνο ζωής της, η γάτα μας χρειάζεται υποστήριξη για να διατηρήσει ένα υγιές δέρμα και λαμπερό τρίχωμα, ειδικά αν ζει «μέσα στο σπίτι», δηλαδή σε ξηρή ατμόσφαιρα και θερμοκρασία δωματίου, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Η δίαιτα της λοιπόν πρέπει να περιέχει τα κατάλληλα επίπεδα βιταμινών και ανόργανων συστατικών, όπως για παράδειγμα τα Ω-6 λιπαρά οξέα που βρίσκουμε στη ξηρή τροφή Whiskas® (1+Ετών) .

Καθώς περνούν τα χρόνια, οι ανάγκες της γάτας μας διαφοροποιούνται σημαντικά, έτσι, μετά τα επτά της χρόνια η γάτα μας είναι επίσημα «ώριμη» και έχει σταδιακά μειωμένη αντίσταση σε λοιμώξεις. Οι εξειδικευμένες τροφές λοιπόν για γάτες 7+ Ετών εκτός από εύγευστες, τη βοηθούν να διατηρήσει τη ζωτικότητά της καθώς και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Η διασφάλιση της καλής υγείας και της σωστής ανάπτυξης της γάτας μας είναι λοιπόν κάτι εφικτό, αρκεί η τροφή της να προσαρμόζεται χρόνο με τον χρόνο στις ανάγκες του οργανισμού σε θερμίδες και θρεπτικές ουσίες και να ανταποκρίνεται διαρκώς στην αγάπη της… για ποικιλία!

Σε αυτή την κατεύθυνση, το Whiskas® έχει αναπτύξει εξειδικευμένα προϊόντα για κάθε ηλικιακή ομάδα, τα οποία προσφέρουν στις γάτες την ποικιλία που αναζητούν από τη φύση τους, στις γεύσεις που αγαπούν, σε κάθε στάδιο της ζωής τους! Αναζητήστε λοιπόν τα φακελάκια, τις κονσέρβες και τη ξηρή τροφή Whiskas® με τη σχετική σήμανση (2-12 μηνών, 1+ Ετών και 7+ Ετών) στα Pet shop και τις αλυσίδες λιανικής και κάντε το κάθε γεύμα τους μία ευχάριστη έκπληξη.