Ιμάμης δίνει καταφύγιο σε γάτες και γονατίζει το Internet

Ιμάμης δίνει καταφύγιο σε γάτες και γονατίζει το Internet

Τζαμί στην Κωνσταντινούπολη γίνεται καταφύγιο για τις αδέσποτες γάτες που υποφέρουν από τον τουρκικό χιονιά.

Τον λένε Μουσταφά Εφέ, είναι ιμάμης στο μεγαλύτερο τζαμί του Ουσκιουντάρ και η αγάπη του για τις γάτες έχει κάνει το διαδίκτυο και τους αμέτρητους φίλους και followers του στα social media να τον λατρέψουν.

Γενικώς, η Κωνσταντινούπολη είναι μια μεγαλούπολη που αγαπά τις αμέτρητες γάτες του δρόμου, που οι ντόπιοι αφήνουν να λιάζονται πάνω στις πραμάτειες του στα παζάρια της πρωτεύουσας και οι τουρίστες αντιμετωπίζουν ως την πιο τρυφερή ατραξιόν της πόλης.

Όμως, ο Ιμάμης έχει φτάσει την αγάπη του για τα αιλουροειδή σε άλλο επίπεδο.

imamis

Ως υπεύθυνος του ναού Aziz Mahmud Hüdayi στο Ουσκιουντάρ εννοεί να μην κλείνει τις πόρτες του ναού στις γάτες του δρόμου και αφήνει τις γατο-οικογένειες να κάνουν το τζαμί σπίτι τους, να ζουν μέσα στα χάδια – τα δικά του και των πιστών – και να έχουν σίγουρο καταφύγιο σε έναν από τους πιο κρύους χειμώνες που έχει ζήσει η Τουρκία.

Ο γατόφιλος ιμάμης δεν έχει κανένα πρόβλημα να μοιράζεται στο Facebook και στο YouTube αυτές τις στιγμές λατρείας με τις γάτες, οι οποίες – σημειωτέον – ανταποδίδουν την αφοσίωση του, κόβοντας βόλτες στο εσωτερικό του ναού με απολύτως φιλικές διαθέσεις.

 

Πηγή: lifo.gr