Η ιστορία του Lucky

Η ιστορία του Lucky

Πριν τρία χρόνια, ένα μικρό γατάκι σχεδόν 2 μηνών, πέρασε τα συρματοπλέγματα του κήπου μας και μπήκε στο κτήμα αναζητώντας λίγη τροφή και νερό, όπως έκαναν συχνά και δεκάδες άλλα αδέσποτα γατάκια.

Για κακή του τύχη το αντιλήφθηκαν τα δύο λυκόσκυλα που έχουμε και του επιτέθηκαν. Αυτό μη αντιλαμβανόμενο τον κίνδυνο δεν απομακρύνθηκε και του επέφεραν σοβαρά τραύματα στο πίσω αριστερό πόδι πριν προλάβω να τα διώξω.

Βρέθηκα σε απόγνωση, γιατί το θέαμα ήταν τραγικό. Ένα μωρό γατί, να σέρνει το πόδι του και να κρέμεται το ξεκολλημένο δέρμα του.

Ο γιος μου, περισσότερο ψύχραιμος από εμένα, το έπιασε το έβαλε σε ένα χαρτόκουτο και το μεταφέραμε σε μια πολύ καλή κτηνίατρο που βρίσκεται στην Σαρωνίδα η οποία δέχτηκε να προσπαθήσει να το σώσει, προειδοποιώντας μας ότι το πιθανότερο θα ήταν να κατέληγε.

Ζήσαμε, ως οικογένεια, στιγμές αγωνίας για εβδομάδες, γιατί θεωρούσαμε τους εαυτούς μας υπαίτιους για τον τραυματισμό του μικρούλη. Έμεινε νοσηλευόμενο στο κτηνιατρείο 15 ημέρες και στη συνέχεια εμείς καθημερινά, επί ένα δίμηνο σχεδόν, αλλάζαμε τους επιδέσμους και χορηγούσαμε αντιβίωση.

Φαίνεται όμως ότι αυτό ο τραυματισμός του ήταν μια τύχη στην ατυχία του.

Τον σώσαμε και τον κρατήσαμε μέσα στο σπίτι και είναι σήμερα ένα υπέροχο ζώο. Τον έχουμε βαφτίσει Lucky (τυχερό).

Μας έδωσε αφορμή να διαμορφώσουμε τον κήπο έτσι ώστε να υπάρχει ένας μεγάλος διάδρομος ασφαλείας των αδέσποτων γατιών προς την ταΐστρα με τροφή και το νερό, αποφεύγοντας τα λυκόσκυλα.

Σήμερα έχουμε ακόμα έξη αδέσποτα γατάκια ηλικίας από 2 – 3 ετών που ζουν κοντά μας στον κήπο μας και είναι όλα στειρωμένα, για να μην φεύγουν και κυρίως να μην τσακώνονται τα αρσενικά μεταξύ τους για την κυριαρχία στις θηλυκές.

Ο Lucky είναι πλέον φίλος με τα λυκόσκυλα και συχνά τρίβεται πάνω στο πιο άγριο από αυτά.

Άγγελος Φραγκόπουλος