Αν ο Grumpy Cat ήταν ένα αδέσποτο στην Ελλάδα

Αν ο Grumpy Cat ήταν ένα αδέσποτο στην Ελλάδα

Τον γάτο αυτό όλοι τον έχουμε δει και μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε. Η μουρτζoύφλικη φατσούλα του είναι αναγνωρίσιμη σε όλο τον κόσμο από τότε που ο ιδιοκτήτης του πόσταρε φωτογραφίες του στο Reddit το 2012. Το βλοσυρό βλέμμα σε συνδυασμό με το μικρό σώμα του κέρδισε τους χρήστες του διαδικτύου με αποτέλεσμα να γίνει internet sensation σε μικρό χρονικό διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι το διαδίκτυο λατρεύει τις γάτες κι αυτό φαίνεται στο ότι καθημερινά ποστάρονται περίπου 3,8 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο, σχεδόν διπλάσιες από τις selfies! Οι σκύλοι είναι εξίσου δημοφιλείς παρ΄ όλο που δε μπορούν να φτάσουν στα επίπεδα των γατιών.

Τί θα γινόταν αν ο Grumpy Cat, με το μικροσκοπικό του σώμα και το βλέμμα του, είχε γεννηθεί στην Ελλάδα; Το πιο πιθανό είναι να ήταν αποτέλεσμα μιας ανεπιθύμητης γέννας ενός δεσποζόμενου γατιού που ο ιδιοκτήτης δε θα είχε στειρώσει, με το επιχείρημα «είναι ενάντια στη φύση». Βλέποντας και την εμφάνιση του μόλις νεογέννητου γατιού, θα το έβαζε μαζί με τα αδελφάκια του σε μια πλαστική σακούλα και θα τα εγκατέλειπε σε ένα σκουπιδοντενεκέ ελπίζοντας να τα πολτοποιήσει το σκουπιδιάρικο ή να τα μαζέψει κάποιος, «να είναι καλά οι φιλόζωοι». Εξίσου ίδια πιθανότητα θα υπήρχε απλά να τα εγκατέλειπε έξω από την πόρτα ενός ανθρώπου που έχει παρατηρήσει ότι ταΐζει και στειρώνει τις γάτες της γειτονιάς του.

Σε μια άλλη περίπτωση, το γατί αυτό θα είχε γεννηθεί στο δρόμο από μια αστείρωτη μάνα με πολλές γέννες στο ενεργητικό της. Θα προσπαθούσε να μεγαλώσει σε μια περιοχή που οι άνθρωποι δε θέλουν τις γάτες. Στην προσπάθειά του να επιβιώσει θα αναζητούσε σημεία για να κρυφτεί και να ζεσταθεί, όπως μηχανές αυτοκινήτων ή τρύπες σε εγκαταλειμμένα σπίτια της περιοχής. Θα έτρωγε οτιδήποτε είναι φαγώσιμο ακόμα αν κι αυτό έχει δηλητήριο που θα προοριζόταν για αυτό από άτομα που πιστεύουν «ότι οι γάτες είναι βρώμικα ζώα». Θα απειλούταν όχι μόνο από τους ανθρώπους αλλά και από τα αδέσποτα ή τα δεσποζόμενα χωρίς λουρί σκυλιά και τα αμάξια που διασχίζουν το δρόμο.

Αν επιβίωνε από όλα αυτά και συνέχιζε να ζει στο δρόμο, μια πιθανότητα θα ήταν να τον έβρισκε ένας εθελοντής φιλοζωικής και με χίλιους κόπους να έβρισκε ένα σπίτι να τον φιλοξενήσει αφού πρώτα τον τρέξει στον κτηνίατρο, ελπίζοντας να μην έχει τίποτα θανατηφόρο ή μεταδοτικό σε άλλες γάτες. Και το γατί αυτό θα έμενε καιρό στο σπίτι φιλοξενίας γιατί ενώ η αγγελία του για την εύρεση σπιτιού τρέχει στο facebook και στη Χρυσή Ευκαιρία, δε θα ήταν δημοφιλές επειδή δεν είναι «καθαρόαιμο» ή δεν είναι «άσπρο και γλυκό» αλλά «άσχημο». Μέχρι φυσικά μετά από πολύ κόπο να ενδιαφερθεί ένας άνθρωπος να το υιοθετήσει. Κι αν ο Grumpy Cat της ιστορίας μας, επιστραφεί πίσω από τον ιδιοκτήτη επειδή κάνει ζημιές ή για άλλους λόγους; Τότε πάλι από την αρχή…

Αν και είναι υποθέσεις, μια μεγάλη μερίδα γατιών έχει ζήσει με αυτό τον τρόπο με ελάχιστες παραλλαγές. Ειδικά αυτήν την περίοδο, πέφτουν βροχή οι αγγελίες με γατιά μικρά και μεγάλα που ζητάνε να βρουν ένα μόνιμο σπίτι. Κι όσο κι αν επιδεικτικά τις αγνοούμε είτε λόγω προκαταλήψεων είτε για άλλους λόγους, ας είμαστε πιο ευαίσθητοι στο θέμα των αγγελιών και κυρίως στο θέμα των αδέσποτων. Σε περίπτωση που θέλουμε ένα κατοικίδιο για το σπίτι μας, δε χρειάζεται να ψάξουμε πολύ και ούτε χρειάζεται να το πληρώσουμε σε pet shop. Μπορεί ήδη να είναι ανάμεσά μας, διπλά μας αλλά ίσως όχι με την εμφάνιση που φανταζόμασταν. Είναι όμως σίγουρο ότι με τον χαρακτήρα του, θα μας αλλάξει τον τρόπο σκέψης μας και θα γίνει celebrity της ζωής μας.

Πηγή: 3pointmagazine