Γιατί το γατάκι σας γρατζουνάει

Γιατί το γατάκι σας γρατζουνάει

Κοφτερά νύχια

Καθώς το γατάκι σας μεγαλώνει, μεγαλώνουν και τα νύχια του! Και για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, θα γρατζουνίσει. Το γρατζούνισμα είναι ένας φυσικός τρόπος μαρκαρίσματος της περιοχής κι ένας υπέροχος τρόπος τεντώματος. Όπως και τα φυσικά σημάδια που θα κάνει, το γρατζούνισμα αφήνει επίσης μια μυρωδιά, απελευθερώνοντας ορμόνες την ίδια στιγμή. Αυτό βοηθά στο μαρκάρισμα της περιοχής του και βοηθά ώστε να νιώσει άνετα με το περιβάλλον του.

Δεν πρέπει να σταματήσετε το γατάκι σας από το να γρατζουνάει – είναι μια φυσική, υγιής δραστηριότητα. Αλλά προφανώς θα θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δε θα προκαλέσει βλάβη στα έπιπλά σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό, είναι να παρέχετε έναν στύλο γρατζουνίσματος. Οι τύποι που καλύπτονται από μια αδρή επιφάνεια όπως σκοινί ή φλοιό φαίνεται ότι είναι οι αγαπημένοι. Τοποθετήστε το στύλο στο αγαπημένο του δωμάτιο και ενθαρρύνετέ το ώστε να τον χρησιμοποιήσει, μιμούμενοι τις ενέργειές του. Θα μπορούσατε επίσης να τρίψετε λίγο catnip για να το κάνετε ακαταμάχητο.

Τα νύχια των γατών μεγαλώνουν συνέχεια, επομένως θα πρέπει να τα κόβετε μετά από δυο μήνες. Ο κτηνίατρός σας θα χαρεί να το κάνει για εσάς, ή μπορεί να σας συστήσει τον κατάλληλο νυχοκόπτη αν αποφασίσετε να το κάνετε εσείς στο σπίτι. Απλά βεβαιωθείτε ότι θα ζητήσετε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας σχετικά με τον ασφαλέστερο τρόπο κοπής.

Πηγή: https://www.hillspet.gr/cat-care/behavior-appearance/why-do-cats-scratch