Τελικά γιατί στις γάτες αρέσει να ρίχνουν κάτω πράγματα;

Τελικά γιατί στις γάτες αρέσει να ρίχνουν κάτω πράγματα;

Έχετε δει πολλές φορές μπροστά στα μάτια σας να συμβαίνει το εξής: Η γάτα σας να βγάζει νοκ άουτ από κούπες που είχατε αφήσει στο τραπεζάκι μέχρι βάζα. Σατανικό; Πολύ! Γιατί όμως συνέβη αυτό; Μήπως είναι σαδίστριες και τους αρέσει να τρέφονται από την δυσαρέσκειά σας; Όχι φίλοι μου! Η απάντηση στο γιατί στις γάτες αρέσει να ρίχνουν κάτω πράγματα ήρθε από το πανεπιστήμιο Cornell: “Το κάνουν επειδή μπορούν!”, όπως λέει χαριτολογώντας η επίτιμη καθηγήτρια των κτηνιατρικών συμπεριφορών, Dr. Κatherine Houpt.

“Η αλήθεια είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή μας. Δεν έχουν καμία ύπουλη υστεροβουλία, η γάτα μας θα μπορούσε απλώς να είναι πραγματικά πεινασμένη. Αυτό βέβαια τείνει να συμβαίνει περισσότερο κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε”, συμπληρώνει.

Οι εξημερωμένες γάτες παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά από τη φύση τους. Θα χρησιμοποιήσουν τα πόδια τους για να χτυπήσουν τα τρωκτικά πριν από τη «σύλληψή» τους. Σκεφτείτε το: Τι καλύτερος τρόπος για να εξασκήσουν τις ικανότητές τους στο κυνήγι από το να χτυπήσουν τα θύματά τους;

Οι γάτες που τείνουν να σπάνε πιο συχνά πράγματα είναι οι κωφές. Από τη στιγμή που δεν ακούνε τίποτα προφανώς ό,τι και να ρίξουν δεν τους τρομάζει όταν σπάει. Έτσι συνεχίζουν να το κάνουν ξανά και ξανά. Ναι, μέχρι να σπάσουν τα δικά σας νεύρα. Άθελά τους όμως μωρέ… Συνολικά, όμως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι γάτες δεν είναι τόσο κακές όσο δείχνουν και πάντα υπάρχει τρόπος για να λυθεί το όποιο πρόβλημα δημιουργούν.

Βέβαια αν έχετε κάποια πολύ σοβαρά θέματα με κάποιες πολύ «ιδιαίτερες» γατούλες το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να καλύψετε με ταινία διπλής όψεως είτε τα ράφια, είτε το τραπέζι. Και να είστε σίγουροι πως η γάτα σας ούτε που θα ξαναπλησιάσει εκεί…

Τώρα που ξέρουμε γιατί στις γάτες αρέσει να ρίχνουν κάτω πράγματα, ακολουθούν 13 απολαυστικά GIF με γάτες που κάνουν ακριβώς αυτό!

[Best_Wordpress_Gallery id=”34″ gal_title=”dropping_stuff”]

Πηγή rise