Γιατί η γάτα μου κοιτάει προς το άγνωστο;

Γιατί η γάτα μου κοιτάει προς το άγνωστο;

Πολλές φορές παρατηρούμε πως η γάτα μας κοιτάει προς το «άγνωστο» όπως εμείς κοιτάμε αφηρημένοι τον ορίζοντα ή έξω από το παράθυρο.Αναρωτιόμαστε τι μπορεί να σκέφτεται και κάνουμε υποθέσεις.
Οι αισθήσεις της γάτας είναι σε πολλαπλάσιο βαθμό οξυμένες σε σχέση με τις δικές μας και μόνο προς το «άγνωστο» δεν κοιτάει. Η όραση της μπορεί να ανιχνεύσει κίνηση σε πολύ μεγαλύτερη απόσταση και η ακοή της πιάνει συχνότητες «άγνωστες» στα ανθρώπινα αυτιά.
Κάτι βρίσκεται εκεί έξω που της κίνησε την περιέργεια. Ακόμα και τις ακτίνες του ήλιου που αντανακλούν πάνω στα σωματίδια σκόνης έχουν την ικανότητα  να βλέπουν και να ακούνε το θρόισμα των φύλλων μέσα από το κλειστό παράθυρο.
Η γάτα και ο σκύλος δεν κοιτούν τον ορίζοντα προγραμματίζοντας το μέλλον. «Θα κοιμηθώ λίγο και μετά λέω να πάρω το παιχνίδι μου και να πάω στον κήπο να παίξω…» Αυτό είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό, εκείνα ζουν στο παρόν. Πάνω σε αυτό στηρίζεται μεγάλο μέρος της εκπαίδευσής τους και είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε εάν θέλουμε να έχουμε αρμονική σχέση μαζί τους.

 

Πηγή: catway.gr