Για τον μικρό Πάμπλο…

Για τον μικρό Πάμπλο…

Η κα. Μαρία ανοίγει την ψυχή της για τον μικρό Πάμπλο που έφυγε…

“5-10-2017

Σήμερα το Παμπλάκι μου, πέρασε απλά τη γέφυρα του ουράνιου τόξου.
Ήρεμα όπως έζησε μαζί μας όλα αυτά τα χρόνια που του χαρίστηκαν πάνω στη γη.
Μαζί του ζήσαμε στιγμές όμορφες και μοναδικές. Μας πρόσφερε απλόχερα περισσότερα από όσα εμείς του προσφέραμε.
Δεν ήταν ένας γάτος…. Ήταν ο Πάμπλο…. Το παιδί μας… ο φίλος μας…. η συντροφιά μας…
Μας αφήνει να τον θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία. Ακόμη και τις τελευταίες του μέρες μέσα από την αρρώστια του ήταν υπέροχος.

Διάλεξε να φύγει την επόμενη μέρα των γενεθλίων μου, δίνοντάς μου τη χαρά να τον έχω δίπλα μου αυτή τη μέρα. Σαν να ήθελε να μου ευχηθεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Για λίγο πίστεψα ότι ακόμη έχει κουράγιο να παλέψει. Είδε τον έξω κόσμο για τελευταία φορά και ο ήλιος ζέστανε το ταλαιπωρημένο κορμάκι του. Περπάτησε σαν να ήταν γερός και δυνατός . Αλλά….. μετά τα μεσάνυχτα άρχισε να περνάει σιγά-σιγά την γέφυρα.
Το κορμάκι του άρχισε να παγώνει μεταφέροντας στην ψυχή μου ένα μέρος από αυτή την παγωνιά. Τον έβαλα δίπλα μας να ζεσταθεί…. Όσο μπορούσε…..

Αχάραγα ακόμη σε μια στιγμή που όλοι κλείσαμε για λίγο τα μάτια μας, έφυγε αθόρυβα από κοντά μας, διαλέγοντας να περάσει ολομόναχος τη γέφυρα του ουράνιου τόξου . Τον σήκωσα απαλά και τον απόθεσα όσο πιο ανάλαφρα μπορούσα στην αγαπημένη του γωνιά του καναπέ που περνούσε τις μέρες του τον τελευταίο καιρό εξαντλημένος από τον καρκίνο.
Εκεί… μετά από ώρες άφησε την τελευταία του πνοή, αφήνοντάς με με άδεια την αγκαλιά αλλά και άδεια την ψυχή.
Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος φέτος χωρίς τον χνουδωτό μου φίλο να χουχουλιάζει κάτω από το πάπλωμα. Δεν θα μας ζεστάνει πια. Δεν θα τον δούμε ξανά.

Αντίο Παμπλίτο μου… αντίο γλυκό μου πλασματάκι. Σου χρωστάμε όλοι τόσα πολλά. Ακόμη κι ο Σίμπα ο σύντροφός σου στο σύντομο ταξίδι της ζωής είμαι σίγουρη ότι σε αποχαιρετά με το δικό του τρόπο.
Ίσως κάποτε να βρεθούμε ξανά… ίσως κάποτε να μπορέσω να βυθιστώ πάλι στη ματιά σου. Να με κοιτάξεις με αυτά τα μεγάλα ολοστρόγγυλα μάτια και να μου πεις με τον γατίσιο τρόπο σου πόσο με αγαπάς.

Καλή αντάμωση ! ! !”