Δοκιμάζεται θεραπεία με βλαστικά κύτταρα σε γάτες με νεφρική ανεπάρκεια

Δοκιμάζεται θεραπεία με βλαστικά κύτταρα σε γάτες με νεφρική ανεπάρκεια

Κτηνίατροι στο Colorado State University εφαρμόζουν θεραπεία με βλαστικά κύτταρα σε γάτες, οι οποίες πάσχουν από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Το κτηνιατρικό νοσοκομείο του Colorado State University είναι το μοναδικό κτηνιατρικό ίδρυμα των ΗΠΑ, στο οποίο γίνεται η παραπάνω θεραπεία.

Αυτήν την περίοδο, οι ερευνητές του ιδρύματος έχουν ξεκινήσει μια νέα κλινική έρευνα για να διερευνήσουν τις δυνατότητες των βλαστικών κυττάρων στη βελτίωση της λειτουργίας των νεφρών. Οι ασθενείς γάτες, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στην έρευνα, θα υποβληθούν σε τρεις εγχύσεις βλαστικών κυττάρων, με μεσοδιάστημα δύο εβδομάδων η μία από την άλλη. Πριν και μετά τη θεραπεία, οι ερευνητές θα υποβάλλουν τις γάτες σε μια σειρά διαγνωστικών εξετάσεων, ώστε τελικά να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια θεωρείται συχνό νόσημα στις ηλικιωμένες γάτες. Η αιτιολογία της δεν είναι πλήρως ξεκαθαρισμένη και δεν υπάρχει θεραπεία, πέραν της μεταμόσχευσης νεφρών. Στα χαρακτηριστικά κλινικά συμπτώματα του νοσήματος συμπεριλαμβάνονται: απώλεια βάρους, ανορεξία, λήθαργος, δίψα, συχνοουρία, εμετός, κακή κατάσταση τριχώματος και δύσοσμη αναπνοή.

Οι επιστήμονες του Colorado State University καλούν για δωρεές, ώστε να χρηματοδοτηθεί η έρευνά τους. Είναι ενδιαφέρον να βλέπουμε πως οι αμερικάνοι ερευνητές χειρίζονται τις προσπάθειες χρηματοδότησής τους.

Πηγή: Κτηνιατρικά Νέα