Γάτες εναντίον αγγουριών

Γάτες εναντίον αγγουριών

Τον τελευταίο καιρό έχει πάρει το μάτι μας βιντεάκια στο Youtube να δείχνουν γάτες να χάνουν την ψυχραιμία τους στη θέα ενός αγγουριού. Με αφορμή αυτό και την παγκόσμια ημέρα αγγουριού στις 14 Ιουνίου (ναι, καλά διαβάσατε), ο ειδικός στη συμπεριφορά των ζώων Dr. Roger Mugford συνεργάστηκε με το Hendrick’s gin για να μας εξηγήσει το περίεργο αυτό φαινόμενο.

 Γιατί συνεργάζεστε με το Hendrick’s gin με σκοπό να ηρεμήσετε τις γάτες;
Το Hendrick’s gin είναι συνώνυμο με το αγγούρι, μιας και περιέχει εκχυλίσματα από το πράσινο φρούτο, και πάντοτε γαρνίρεται με μία φέτα αγγουριού. Δυστυχώς, έχει αποδειχθεί ότι το αγγούρι προκαλεί τρόμο στις γάτες.
Έτσι ζήτησαν τη βοήθεια μου ώστε να βρούμε ένα τρόπο να καλμάρουμε τις καημένες τις γάτες ώστε να μπορούν όλοι να γιορτάσουν την παγκόσμια ημέρα αγγουριού πλάι στους αιλουροειδείς φίλους τους.

Φοβούνται όντως οι γάτες τα αγγούρια;
Ναι, είναι ένα πραγματικό επιστημονικό φαινόμενο. Δυστυχώς, δεν έχει διεξαχθεί επίσημη έρευνα πάνω σε αυτό το αντικείμενο μέχρι στιγμής, αλλά υπολογίζω ότι πάνω από το ένα τρίτο των γατών σε όλο τον κόσμο εμφανίζει μια νευρική διάθεση απέναντι τα αγγούρια, και ακόμη περισσότερο σε πολυσύχναστες πόλεις, όπου δεν είναι συνηθισμένες σε τέτοια φρούτα.

Γιατί τα φοβούνται;
Οι γάτες είναι από τη φύση τους γεμάτες περιέργεια και αυτό οδηγεί στον έμφυτο φόβο για το αγγούρι. Η ασυνήθιστη υφή του αγγουριού τις κάνει να νιώθουν άβολα. Ειδικά οι γάτες που ζουν σε εσωτερικό χώρο είναι πιο πιθανό να φοβηθούν, διότι μπορεί να μην έχουν συναντήσει στο παρελθόν τέτοιο περίεργο αντικείμενο.

https://youtu.be/4zqwi6ZkTOQ

Πηγή: lifo.gr