Γάτα και νεροχύτης

Γάτα και νεροχύτης

Ερώτηση από Οριέτα (14/4/17)

” Γεια σας. H γάτα μου είναι ενός έτους στειρωμένη και 6 κιλά! Το όνομα της είναι Μπέλλα. Την έχω από 2 μηνών. Από μικρή την έμαθα να την κάνω μπάνιο. Η γάτα βγαίνει έξω στον κήπο για αρκετές ώρες. Όταν γυρνάει όμως είναι πολύ βρώμικη. Από λευκό που είναι το χρώμα της καταλήγει καφέ από το χώμα πάνω της. Της έβαλα αμπούλα την τελευταία εβδομάδα και δεν μπορούσα να την κάνω μπάνιο αλλά κάθε μέρα ερχόταν όλο και πιο βρώμικη. Το θέμα μου είναι ότι ανεβαίνει συνεχώς στον νεροχύτη και χώνει το κεφάλι της κάτω από την βρύση. Μπορεί να κάτσει και ώρες εκεί πάνω. Ακόμη και κλειστή να είναι η πόρτα κάθεται απέξω και νιαουρίζει για να μπει. Όταν ανοίγω ανεβαίνει πάλι στον νεροχύτη. Αυτό σημαίνει ότι απλά θέλει μπάνιο; Δεν καταλαβαίνω.”

Απάντηση από κτηνίατρο (19/4/17)

” Αγαπητή κα. Οριέτα,
Νομίζω ότι το γεγονός ότι της αρέσει ο νεροχύτης, δεν σημαίνει ότι θέλει να κάνει μπάνιο. Η γάτα μου, περσική, είναι 16 ετών δεν κάνει μπάνιο και λατρεύει τον νεροχύτη. Έχει την ίδια συμπεριφορά με τη δικιά σας.
Σας προτείνω να δοκιμάσετε ένα μέρος οινόπνευμα και ένα μέρος ξύδι χωρίς νερό και με ένα πανί να την καθαρίσετε. Ελπίζω αυτό να λύσει το πρόβλημα, διότι δεν συνιστάται μπάνιο σε γάτες.
Αλλά αν συνεχίσετε με τα μπάνια μπορείτε να παρατηρήσετε ότι θα γλείφεται συνέχεια μετά το μπάνιο. Αυτό σημαίνει ότι θέλει να αφήσει μυρωδιά της. Συστήνω προϊόντα για την πρόληψη τριχόμπαλας στο στομάχι.

Με εκτίμηση,
Όλγα Τζαβέλα.”