Φωτογράφος απαθανάτισε αξιολάτρευτες παχουλές γάτες σε μοναδικές πόζες.

Φωτογράφος απαθανάτισε αξιολάτρευτες παχουλές γάτες σε μοναδικές πόζες.

Ο Pete Thorne είναι ο φωτογράφος πίσω από τη νέα σειρά φωτογραφιών FAT CATS: Large and in charge. Πρόκειται για μια συλλογή από ευχάριστα πορτρέτα παχουλών γατών που συνοδεύονται από συγκινητικές και αστείες ιστορίες για τους τετράποδους φίλους μας. Αυτές οι χαριτωμένες γάτες και οι στοργικοί ιδιοκτήτες με τις ειλικρινείς τους απόψεις για την προσωπικότητά τους θα σας κάνουν να δείτε τα κατοικίδιά σας με διαφορετική ματιά. Έτσι κι αλλιώς, οι παχουλές γάτες είναι και οι πιο χαριτωμένες.

Ο φωτογράφος συνειδητοποίησε πως οι μεγαλύτερες, παχουλές γάτες έχουν εκπροσωπηθεί λιγότερο στη λαϊκή κουλτούρα για χάρη των λεπτότερων και πιο αδύνατων γατών. Αποφάσισε πως ήταν η ώρα να τις φέρει στο προσκήνιο. Αφού φωτογράφισε ένα μεγάλο αριθμό μέχρι τώρα και έχοντας μιλήσει με τους ιδιοκτήτες τους, ένα πράγμα έγινε ξεκάθαρο: μπορεί οι άνθρωποι να έχουν ένα σκύλο αλλά οι γάτες έχουν τους ανθρώπους. Είναι υπεύθυνες.

Οι επικρατούσες εικόνες μιας παχιάς γάτας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι κυνικές: μια παχιά γάτα είναι απόδειξη κτηνωδίας και κακουχίας: οι γάτες εμφανίζονται σε μπουκάλια μπύρας και σε άλλα προϊόντα. Με λίγα λόγια: είναι ανθυγιεινές, εμπαίζονται και ντροπιάζονται. Αυτά το 2016. Ο κόσμος έχει ωριμάσει. Επίσης έχουν γίνει άλματα στο θέμα της ευαισθητοποίησης και στην κατανόηση πως όλοι οι τύποι σώματος μπορούν να είναι όμορφοι και όλα τα σχήματα μπορούν να είναι υγιή. Αυτά μας δείχνουν πως οι εύσωμες γάτες μπορούν να γιορτάσουν και να μην ντρέπονται, ναι είναι παχουλές. Αλλά επίσης είναι έξυπνες, ευγενικές, ιδιαίτερες και ξεχωριστές. Είναι όμορφες και μερικές φορές αστείες.

Καμία γάτα δεν γελοιοποιήθηκε για να δημιουργηθεί αυτή η συλλογή φωτογραφιών.

[Best_Wordpress_Gallery id=”38″ gal_title=”fatcats”]

Πηγή tilestwra