Φαρμακευτική μαριχουάνα για τα ζώα συντροφιάς;

Φαρμακευτική μαριχουάνα για τα ζώα συντροφιάς;

Στις ΗΠΑ, όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς χρησιμοποιούν φαρμακευτική μαριχουάνα στα ζώα τους για θεραπευτικούς λόγους, σύμφωνα με το JAVMA News. Όπως αναφέρει το JAVMA News, στα ζώα συντροφιάς η φαρμακευτική μαριχουάνα χρησιμοποιείται σε διάφορες καταστάσεις, από το στρες έως τον καρκίνο. Και επισημαίνει ότι κτηνίατροι και ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς καλούνται να ερευνήσουν τις δυνατότητες και την ασφάλεια της φαρμακευτικής μαριχουάνας στα ζώα, τώρα, που όλο και περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ νομιμοποιούν τη χρήση της για θεραπευτικούς σκοπούς στον άνθρωπο.

Να σημειώσουμε ότι αυξάνονται καθημερινά οι αναφορές για ζώα σε προχωρημένα στάδια καρκίνου στα οποία ελέγχθηκε ο πόνος με χρήση φαρμακευτικής μαριχουάνας. Για τέτοιες περιπτώσεις, οι περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν ότι αξίζει να ερευνηθούν οι δυνατότητες της μαριχουάνας, παρόλο που όλοι λαμβάνουν υπόψη τις προκαταλήψεις οι οποίες υπάρχουν πάνω στο θέμα. Είναι ανθρώπινο να γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστεί μια υποφερτή διαβίωση κατά τους τελευταίους μήνες της ζωής του αγαπημένου μας κατοικίδιου.

Φυσικά υπάρχει ισχυρός αντίλογος. Το JAVMA News αναφέρει επιστήμονα ο οποίος δηλώνει «αισθάνομαι ότι μπορεί να έχει κάποια ωφέλιμη δράση, αλλά η ωφέλεια αυτή δεν πιστεύω ότι είναι αρκετή για να με κάνει να πω ότι θα πρέπει να δίνουμε φάρμακα από μαριχουάνα στα ζώα συντροφιάς».

Πηγή: Kτηνιατρικά Νέα