Είμαι Διασώστης Ζώων

Είμαι Διασώστης Ζώων

Αυτή είναι η δουλειά μου. Δεν ξέρω τι είναι το κουστούμι και η γραβάτα. Δεν περιποιούμαι το μαλλί ή την εμφάνιση μου. Ούτε φοράω το καλό μου το ρολόι και τα λουστραρισμένα μου παπούτσια.

Τις περισσότερες φορές είμαι ιδρωμένος και πιθανόν να προκαλώ δυσφορία στους γύρω μου από την δυσοσμία. Τα ρούχα μου πολλές φορές είναι βρώμικα, με ακαθαρσίες, βρεγμένα και πολλές φορές επίσης λεκιασμένα με αίματα από το ζωάκι που του κόψανε το πόδι και χρειάστηκε να φτιάξουμε τουρνικέ για να μεταφερθεί στον κτηνίατρο. Αίματα παντού. Άλλες φορές είναι σαλιωμένα ή με εμετούς επειδή κάποιο ζωάκι έφαγε το δηλητήριο και έπρεπε να γίνουν ενέσεις μέχρι να μεταφερθεί στον κτηνίατρο. Δηλητήριο στην ψυχή. Ο κάθε θάνατος από δηλητήριο. Άλλος ένας αγώνας δρόμου.

Πολλές φορές στην δουλειά μου έχει χρειαστεί να συρθώ μέσα στα γεμάτα ακαθαρσίες φρεάτια, να μπω στα λασπόνερα μέχρι το γόνατο, να κουβαλήσω έναν σκύλο ή μια γάτα που πεθαίνει στην αγκαλιά μου, να ανέβω μέχρι και 30 μέτρα σε ένα δέντρο για μια γατούλα που δεν θα κατέβει μόνη της.

Αρκετές φορές μάχομαι με τον χρόνο. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες με φωνές και κλάματα, με ένα ζωάκι να ψυχορραγεί με μόνα όπλα την απέραντη ψυχραιμία και γνωρίζοντας ότι είμαι για αυτό η τελευταία του ελπίδα.

Καμιά φορά με βοηθάει και ο καιρός. Άλλες φορές όχι. Διασώζω ζώα και με καταρρακτώδη βροχή ή έντονη χιονοθύελλα.

Κάποιες φορές νιώθω και εγώ μόνος και αβοήθητος. Σαν τα ζωάκια που καλούμαι να διασώσω. Γιατί τέλειωσε η μπαταρία στον ασύρματο ή στον φακό και πηγαίνω σύμφωνα με το ένστικτο μου. Ευτυχώς έχω και τον συνάδελφο που είναι πάντα εκεί για Εμένα και είμαι πάντα εκεί για Εκείνον. Και αυτός τραβάει τα ίδια ζόρια όπως τραβάω και εγώ.

Συνήθως τα ζωάκια δεν καταλαβαίνουν τι θέλω εγώ από αυτά με αποτέλεσμα να με τραυματίζονται στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από εμένα. Δεν τα κατηγορώ. Για αυτά είμαι ακόμα ένα ζωάκι και μια απειλή. Εγώ όμως θα κάνω το καλύτερο που μπορώ ώστε να ξεφύγουν από την κατάσταση που έχουν περιέλθει.

Καμιά φορά κατεβαίνω και σε πηγάδια ή σε γκρεμούς. Άλλες φορές κάνω εσπευσμένη διακομιδή σε κάποιο ζωάκι που διέσωσα γιατί αυτό πεθαίνει. Τουλάχιστον ας φύγει μαχόμενο μαζί μας. Ακροβατώντας ανάμεσα στην ζωή και στον θάνατο και όποιος νικήσει από τους δύο. Πολλές φορές μένω άυπνος ολόκληρες ώρες μέχρι να περατωθεί κάποια διάσωση. Δύσκολη η δουλειά μου. Όποιος δεν μπορεί να συμβιβαστεί ότι κάποια φορά θα συναντήσει όλες αυτές τις καταστάσεις. Τότε ας μην με ακολουθήσει.

Είπαμε. Είμαι Διασώστης Ζώων και το καλύτερο… Είμαι εθελοντής.

 

Διοικητής Ε. Μ. Α. Ζ.