Είκοσι χρόνια μαζί…

Είκοσι χρόνια μαζί…

Γράφει η κα. Μαρία Σκαμπαρδώνη:

Είκοσι χρόνια πορευόμαστε μαζί σε αυτή τη ζωή. Κοιτάζω σήμερα μία φωτογραφία μας – πόσα πολλά έχουμε περάσει μαζί!

Φωνή ανθρώπινη δεν είχες και όμως με καθησύχαζες περισσότερο και από άνθρωπο. Με έκανες να χαμογελώ όταν όλα γύρω μου ήθελαν μόνο να με κάνουν να κλαίω. Με αγάπησες και με συμπόνεσες περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο. Και έτσι όπως τρυφερά ερχόσουν και μου κουνούσες την ουρά σου, με έπειθες να σταματώ να είμαι μαζί σου θυμωμένη και να σου δίνω ό,τι θέλεις.

Είκοσι χρόνια μαζί! Σα χθες μου φαίνεται που σε κράτησα στην αγκαλιά μου. Μικρό γατάκι ήσουν, αλλά γεμάτο νάζι και μπρίο. Πού την έκρυβες τόση χαρά, τόση ορμητικότητα και ζωντάνια;

Μικρό μου πλάσμα, πολυτιμότερα από χρήματα και από χρυσάφι ακόμα, όλα αυτά που μου προσφέρεις. Πιο πιστή και από σύντροφο, πιο έμπιστη και από κολλητή μου φίλη, πόσα ευχαριστώ θα μπορούσα να σου πω; Θυμάμαι ακόμα εκείνες τις νύχτες που δάκρυζα στον ύπνο μου και εσύ ερχόσουν και καθόσουν δίπλα μου-πώς διαισθανόσουν πως κάτι μου συνέβη!

Θα περπατήσουμε μαζί στο υπόλοιπο διάβα της ζωής μου – έχουμε ακόμα πολλά να πούμε, πολλές όμορφες ιστορίες να μοιραστούμε. Σε ευχαριστώ μικρό μου πλάσμα για όλες τις όμορφες αναμνήσεις που μου έχεις χαρίσει, πολύτιμο φυλαχτό μέσα στην καρδιά μου τις κρατάω.

Θα είμαστε πάντοτε μαζί – θα κλαίμε, θα γελάμε, θα δίνουμε και θα παίρνουμε. Μα πάνω από όλα, θα στηρίζουμε η μία την άλλη και δε θα αφήνουμε τα μικρά εμπόδια της ζωής να μας πληγώνουν.

Μικρή μου γατούλα, είκοσι χρόνια, μου φαίνεται ακόμα σα χθες!