Στη Νορβηγία ο πρόσφυγας γάτος από το Ιράκ που είχε χαθεί στη Λέσβο!

Στη Νορβηγία ο πρόσφυγας γάτος από το Ιράκ που είχε χαθεί στη Λέσβο!

Στην αγκαλιά της οικογένειας του είναι ο πρόσφυγας – γάτος από το Ιράκ που στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη έφτασε μέσω Τουρκίας στη Λέσβο με την οικογένεια του και χάθηκε εκεί κατατρομαγμένος όταν το κλουβί του έσπασε κατά την αποβίβαση των προσφύγων στις ακτές του ελληνικού νησιού.
H οικογένεια Αλ Αλάφ υποδέχτηκε το ζώο με δάκρυα στα μάτια, η Σούβα που έφυγε από τη Μοσούλη μαζί με τα πέντε παιδιά της για να σωθούν από τις επιθέσεις του ISIS επισήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους: «Νόμιζα ότι πέθανε από το κρύο στο νησί της Λέσβου».

Γι’ αυτό το πλάσμα και για την αναζήτηση της οικογένειας του, που κανείς δεν γνώριζε σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκεται, και για να γίνει εφικτή η επανένωση τους ενδιαφέρθηκαν δεκάδες άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, που μιλούν διαφορετικές γλώσσες, που πιστεύουν σε άλλο ή σε κανέναν θεό.
Η αποστολή εξετελέσθη χάρη στη συνεργασία ανθρώπων από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Νορβηγία. Και τα κατάφεραν, κατάφεραν το ακατόρθωτο. Κίνησαν γη και ουρανό και σήμερα ο Δίας από τη Μοσούλη του Ιράκ είναι στην αγκαλιά των δικών του κατάφεραν να φτάσουν σώοι στη Νορβηγία στην πόλη Steinkjer.

Δείτε το βίντεο του The Guardian για την «Οδύσσεια» του γάτου – πρόσφυγα που συνάντησε την οικογένεια του στη Νορβηγία.

Πηγή:Zoosos.gr