Διακοπές χωρίς τη γάτα σου

Διακοπές χωρίς τη γάτα σου

Η γάτα δένεται πολύ με το χώρο της και οι αλλαγές δεν της είναι ευχάριστες, γι αυτό, αν πρόκειται να λείψετε λίγες ημέρες μόνο, είναι προτιμότερο να βρείτε κάποιον που θα την προσέχει στο σπίτι, θα της αλλάζει το άμμο τακτικά και θα της βάζει φρέσκο νεράκι και φαγητό.

Αν λοιπόν δεν είναι εφικτό να πάρετε το κατοικίδιό σας μαζί στις διακοπές, φροντίστε εγκαίρως να βρείτε το κατάλληλο μέρος για να το αφήσετε όσο εσείς θα λείπετε. Πριν αποφασίσετε, ρωτήστε φίλους σας που έχουν ζώα αν έχουν δοκιμάσει κάποια πανσιόν και αν έμειναν ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία. Απαραίτητο επίσης είναι να επισκεφθείτε μερικά «ξενοδοχεία ζώων», κατά προτίμηση μαζί με το κατοικίδιό σας. Ρωτήστε αν έχουν άδεια λειτουργίας από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας, ελέγξτε την καθαριότητα και τη θερμοκρασία των χώρων διαβίωσης, τους χώρους για τρέξιμο και για παιχνίδι, το προσωπικό κ.λπ. και ρωτήστε τι περιλαμβάνεται στην τιμή. Ρωτήστε επίσης αν αναλαμβάνουν να μαγειρεύουν σε περίπτωση που το ζωάκι σας θέλει να τρώει κάτι ιδιαίτερο.

Έχετε υπόψη ότι το κατοικίδιό σας πρέπει να έχει κάνει όλα τα εμβόλια και να έχει αποπαρασιτωθεί. Μην αφήσετε το ζώο σας σε μια άγνωστη πανσιόν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την πρώτη κιόλας φορά γιατί μπορεί να σας περιμένει κάποια δυσάρεστη έκπληξη όταν επιστρέψετε. Είναι προτιμότερο να κάνετε στην αρχή μερικές δοκιμές μικρής διάρκειας, που θα το βοηθήσουν να συνηθίσει στο καινούριο περιβάλλον, ενώ εσείς θα ελέγξετε αν το ζωάκι σας είναι ευχαριστημένο από τη φροντίδα που του παρέχεται. Τέλος, αφήστε στον υπεύθυνο της πανσιόν τα τηλέφωνά σας και τα τηλέφωνα του κτηνιάτρου που το παρακολουθεί καθώς και τα τηλέφωνα κάποιου φίλου που θα βρίσκεται στην περιοχή σε περίπτωση ανάγκης.

Τιμές

Για γάτες θα πληρώσετε 7-15 ευρώ την ημέρα. Oι τιμές μειώνονται σε περίπτωση διαμονής μεγαλύτερης διάρκειας ή αν αφήσετε περισσότερα από ένα ζώα.

Πηγή: Όλγα Veggie