Πως θα ζυγίζεις τη γάτα σου με το μάτι!

Πως θα ζυγίζεις τη γάτα σου με το μάτι!

Ο σωματικός έλεγχος που θα αποκαλύψει την αλήθεια για τα κιλά της γάτας σου…

Επειδή δεν είναι εύκολο να κάνεις τη γάτα σου να καθίσει στη ζυγαριά, δοκίμασε αυτά τα κόλπα για να μάθεις αν τελικά πρέπει να πάρεις μέτρα για το βάρος της ή όχι.

  1. Αισθάνεσαι τα πλευρά της; Θα πρέπει να μπορείς να αισθανθείς κάθε πλευρό ξεχωριστά κι ένα λεπτό στρώμα λίπους κάτω από το δέρμα. Αν τα πλευρά της γάτας σου εξέχουν τότε είναι πολύ αδύνατη. Αν πάλι δεν μπορείς να τα αισθανθείς καθόλου, είναι υπέρβαρη.
  2. Αν την κοιτάξεις από ψηλά, μπορείς να ξεχωρίσεις τη μέση της; Η γραμμή της μέσης στη γάτα θα πρέπει να πηγαίνει προς τα μέσα. Αν η μέση της γάτας σου δεν διαγράφεται ξεκάθαρα ή αν βγαίνει προς τα έξω, τότε πολύ πιθανόν να είναι υπέρβαρη.
  3. Έλεγξε τα αδύνατα σημεία του σκελετού της. Θα πρέπει να μπορείς να νιώσεις τα κόκκαλα της σπονδυλικής στήλης, τους ώμους, τους γοφούς και τη βάση της ουράς. Παρότι τα καλύπτει ένα λεπτό στρώμα λίπους, όλα τα κόκαλα θα πρέπει να είναι σε θέση να διαγράφονται.
  4. Αν την κοιτάξεις από το πλάι, έχει μια εσοχή στην περιοχή της κοιλιάς; Είναι η διάμετρος της μέσης της μικρότερη από τη θωρακική της κοιλότητα; Αν ναι, τότε η γάτα σου έχει ένα υγιές βάρος. Αν, όμως, η μέση είναι το ίδιο φαρδιά ή και μεγαλύτερη από τη θωρακική κοιλότητα, τότε το πιο πιθανό είναι πως έχει κάποια παραπανίσια κιλά.

Πηγή: helloladies