Τα βίντεο με γάτες εκτοξεύουν την επαγγελματική σου απόδοση

Τα βίντεο με γάτες εκτοξεύουν την επαγγελματική σου απόδοση

Το έχετε δει και μόνοι σας. Τα βίντεο με ζωάκια είναι απίστευτα δημοφιλή στο internet, είτε αυτά έχουν γλυκά μικρά γατάκια σε διάφορες πόζες, είτε είναι απλά αστεία βίντεο με awkward στιγμές τους.

Συνήθως τα βλέπετε όταν βαριέστε να διεκπεραιώσετε μία πιο σημαντική δουλειά φτάνοντας την αναβλητικότητα σας στα ύψη. Μήπως όμως δεν είναι τόσο “άχρηστα” όσο νομίζουμε;

Η επιστήμη αποφάσισε να το ψάξει λίγο παραπάνω και απέδειξε πως το να πατάτε play στα βιντεάκια με το γατί που εμφανίστηκε τυχαία στο wall σας, κάνει καλό στην ψυχολογία σας ενώ παράλληλα σας κάνει πιο αποδοτικούς. Κι εξηγούμαστε.

1. Αυξάνεται η αυτοσυγκέντρωση σας

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Hiroshima της Ιαπωνίας, το να βλέπεις εικόνες με μικρά γατάκια, ανεβάζει τα επίπεδα συγκέντρωσης και προσοχής σου. Ο Hiroshi Nittono και η ομάδα του έβαλαν κάποιους φοιτητές να παρακολουθήσουν βιντεάκια με ζωάκια. Στην συνέχεια τους ζήτησαν να φέρουν εις πέρας δραστηριότητες οι οποίες απαιτούν ιδιαίτερη συγκέντρωση και προσοχή.

Η ετυμηγορία; Εκείνοι που είχαν δει εικόνες με γατάκια, ήταν περισσότερο αποδοτικοί και πιο προσεκτικοί σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν δει.

2. Γίνεστε πιο προσεκτικοί και δίνετε έμφαση στην λεπτομέρεια

Στην ίδια έρευνα, οι φοιτητές κλήθηκαν να κοιτάξουν κάποια μεγάλα γράμματα, τα οποία ήταν σχεδιασμένα με πολλά, μικρότερα σε μέγεθος γραμματάκια. Παρατηρήθηκε λοιπόν, πως οι φοιτητές που είχαν δει βίντεο και εικόνες με γατάκια και άλλα μικρά ζωάκια, ξεχώριζαν και αναγνώριζαν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα τα μικρά γράμματα σε σχέση με τα μεγάλα γράμματα.

3. Αυξάνεται η ενεργητικότητα σας

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Jessica Gall Myrick, μια ερευνήτρια των μέσων μαζικής ενημέρωσης από το πανεπιστήμιο Indiana της πόλης Μπλούμινγκτον, παρατήρησε πως άτομα που έχουν παρακολουθήσει τέτοια βίντεο, ήταν αρκετά ενεργητικοί και ευδιάθετοι. Πιθανώς, γιατί όπως βρήκαν, το χιούμορ που χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα βίντεο αυξάνει τα αποθέματα της ενέργειάς σας και σας κάνει να αισθάνεστε πιο ζωντανοί.

4. Αυξάνει τα θετικά σας συναισθήματα και μειώνει τα αρνητικά

Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα της Jessica Gall Myrick, παρατηρήθηκε πως είχαν μειωμένα αρνητικά συναισθήματα (άγχους, θυμού, στεναχώριας) από τη στιγμή που είδαν τέτοια βίντεο και πως ένιωθαν περισσότερη χαρά και ευχαρίστηση. Οι ειδικοί υποστηρίζουν, πως όταν βλέπουμε κάτι γλυκούλι, είτε αυτό είναι ένα μικρό παιδάκι, είτε είναι γατάκια κ.λπ. νιώθουμε ευχάριστα, θέλουμε να χαμογελάσουμε και νιώθουμε θετικά συναισθήματα.

Πηγή: lifehack.org