Απώλεια τριχώματος

Απώλεια τριχώματος

Ερώτηση από Ελπίδα (7/4/17)

” Καλησπέρα σας. Έχω μία γατούλα 5,5 ετών. Πριν  ένα μήνα άρχισε να χάνει τρίχωμα στο αυτί μέχρι που άδειασε τελείως. Κάναμε εξετάσεις για παράσιτα, μύκητες και για άλλα και ήταν καθαρές.
Το αποδώσαμε σε αλλεργία ή στρες. Έγινε θεραπεία με αντισταμινικά για να φύγει ο ερεθισμός, το θέμα είναι ότι ακόμα πέρα από χνούδι δεν λέει βγάλει τρίχωμα. Αυτή την εποχή ανέκαθεν βέβαια έχανε πολύ τρίχωμά. Μου είπε ο γιατρός μήπως χρειαστεί να ελέγξουμε θυρεοειδή και αφού παράτησα και μία ελαφριά ξηροδερμία κάλεσα να το αναφέρω μήπως φταίει και η διατροφή και ρωτήσω για την εξέταση και μου είπε ότι οι γάτες δεν κάνουν θυρεοειδή και να πάρω τη σειρά τροφής που τρώει, για δέρμα την επόμενη φορά. Άκρη δεν έβγαλα.
Να αναφέρω ότι τρώει μόνο ξηρά τροφή κτηνιατρική. Κατά τ’άλλα είναι απόλυτα καλά. Θα πρέπει να ανησυχήσω; Μπορεί να είναι κάτι άλλο εκτός από εποχιακό ή θέμα διατροφής;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!”

Απάντηση από κτηνίατρο (12/4/17)

” Αγαπητή κα. Ελπίδα,
Αν επιβεβαιώθηκε ότι δεν οφείλεται σε παράσιτα, μύκητες ή άλλα, δεν είναι δυνατόν μόνο από την ανάγνωση ενός κειμένου να απαντήσω στη ερώτηση για το αν πρέπει να ανησυχείτε ή αν οφείλεται σε κάτι άλλο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά με τη γατούλα σας.

Με εκτίμηση,
Όλγα Τζαβέλα.”