Απλές συμβουλές για να φωτογραφίσετε τη γάτα σας

Απλές συμβουλές για να φωτογραφίσετε τη γάτα σας

Οι γάτες έχουν μια απαράμιλλη ομορφιά και φινέτσα που είναι αδύνατο να μην υποκύψεις στο πειρασμό να τις φωτογραφίσεις. Παρόλα αυτά, δεν είναι και τα πιο εύκολα ζώα με συνέπεια οι φωτογραφίες μας να βγαίνουν συνήθως κουνημένες, κακοεστιασμένες και κακοφωτισμένες. Να μερικές απλές συμβουλές για να βγάλετε καλύτερες γάτο- φωτογραφίες χωρίς έχετε στη διάθεση σας κανέναν ακριβό φωτογραφικό εξοπλισμό !

  • Φωτογραφίστε το γατί σας σε ένα δωμάτιο με φυσικό φως

Το φως είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την φωτογράφιση κατοικίδιών, όπως η γάτα μας. Ένα σκοτεινό δωμάτιο ή ένα δωμάτιο με λίγο φως από τα παράθυρα θα έχει ως αποτέλεσμα να βγουν οι φωτογραφίες μας σκοτεινές ή υπερφωτισμένες από το φλας της κάμερας. Επίσης το αποτέλεσμα δε θα είναι καλύτερο αν ανοίξουμε τα φώτα του δωματίου. Οι καλύτερες πηγές φωτός είναι τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες από τις οποίες μπαίνουν άπλετο φως κι είναι οτι πρέπει για να καταγράψετε φωτογραφίες ειδικά στις στιγμές που παίζει. Αποφύγετε τη φωτογράφιση σε μεσημεριανές ώρες γιατί το φως είναι σκληρό και δημιουργούνται σκιές.

  • Μπείτε στην δική τους οπτική γωνία

Με λίγα λόγια να σκύψετε στο πάτωμα! Οι φωτογραφίες από ψηλά μπορεί να είναι βολικές αλλά την ίδια στιγμή, είναι  βαρετές και δε βγάζουν τη ομορφιά της γάτα σας. Μια άλλη λύση είναι να βάλετε τη γάτα σε ένα καναπέ και να τη φωτογραφίσετε ενώ είστε καθισμένοι με την ίδια προϋπόθεση να είστε σκυμμένοι στα γόνατα, στην ίδια οπτική γωνία. Στην αρχή μπορεί να τρομάξει με τη κάμερα μπροστά της αλλά μετά από λίγα λεπτά, θα συνηθίσει τη παρουσία της.

  • Χρησιμοποιήστε ένα απλό background

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα είναι το γατί να βρίσκεται σε ένα μέρος του σπιτιού ή σε ένα σημείο στο οποίο δε κάνει αντίθεση σε σχέση με το περιβάλλον. Μια απλή λύση είναι να βάλετε μια κουβέρτα fleas ή ένα σεντόνι μονόχρωμο με χρώμα που δε είναι έντονο και σκούρο όπως το άσπρο, το γκρι και το γαλάζιο που προτιμάται στα μαύρα γατιά. Αποφύγετε να βάλετε κουβέρτες και σεντόνια που έχουν σχέδια και έχουν μέσα κόκκινο, μαύρο και πράσινο.

  • Βάλτε το αγαπημένο του αγαπημένο παιχνίδι στη εξίσωση

Στη περίπτωση που η γάτα σας ενθουσιάζεται με ένα συγκεκριμένο παιχνίδι, χρησιμοποιείστε το στη φωτογράφιση. Πέρα του ότι η γάτα θα επικεντρωθεί σε αυτό, θα συνηθίσει τη παρουσία της κάμερας. Για να μη βγούν οι φωτογραφίες κουνημένες, τοποθετείστε το παιχνίδι σε ένα δωμάτιο με αρκετό φυσικός φώς.

  • Υπομονή!

Αν και κάποιες γάτες έχουν τη τάση να ποζάρουν μπροστά στο φακό, οι περισσότερες χρειάζονται χρόνο και ειδικά τα γατιά που δε είχαν προηγουμένη επαφή με εσάς. Για αυτό είναι σημαντικό να είστε αρκετά υπομονετικοί και να τραβάτε πολλές, μα πολλές φωτογραφίες μέχρι να πετύχετε το γατί στη πόζα ή στη στιγμή που το γοητεύει. Η φωτογράφιση γατιών με το ρολόι απλά δε γίνεται! Όταν δείτε όμως το γατί να χάνει το ενδιαφέρον του ή να έχει κουραστεί, ουσιαστικά η φωτογράφιση έχει τελειώσει.

Πηγή: Αλέξης-Κίμωνας Κοκκινάρης