Αξεσουάρ γάτας – Περιλαίμιο και ταυτότητα

Αξεσουάρ γάτας – Περιλαίμιο και ταυτότητα

Το κολάρο με την ταυτότητα είναι ένα αντικείμενο το οποίο πολλοί κηδεμόνες γατιών θεωρούν εντελώς περιττό, καθώς δεν αφήνουν τις γάτες τους να κυκλοφορούν εκτός του σπιτιού.
Παρόλα αυτά όμως είναι ένα πολύ χρήσιμο αξεσουάρ και πραγματικά αξίζει να «επενδύσετε» σε αυτό.

Ο λόγος είναι ότι δεν μπορείτε 100% να αποκλείσετε την περίπτωση η γάτα σας να δραπετεύσει έξω από το σπίτι, πχ. όταν έρθει κάποιος επισκέπτης, ή κάποιος κούριερ, ή όταν έχετε κάποια γιορτή και ανοιγοκλείνει η εξώπορτα ή αφήσετε ανοιχτό ένα παράθυρο ή απλά η γατούλα σας βρίσκει κάποιον τρόπο να γνωρίσει τον έξω κόσμο.

Εφόσον λοιπόν βρεθεί στον δρόμο θα πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος να φαίνεται ότι αυτή η γάτα έχει κάποιον κηδεμόνα. Και σε περίπτωση που την βρει κάποιος «καλός Σαμαρείτης» να μπορέσει εύκολα να επικοινωνήσει απευθείας μαζί σας.

Τώρα, πέρα από το μικροτσίπ το οποίο βάσει του νόμου είναι υποχρεωτικό να τοποθετήσετε στο κατοικίδιό σας (και το οποίο για να διαβαστεί απαιτεί ειδική συσκευή), χρήσιμο είναι να κρεμάσετε στο περιλαίμιο της γάτας σας μία ταυτότητα με τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Προσοχή: Όταν αγοράζετε περιλαίμιο να θυμάστε πάντοτε να επιλέγετε κάποιο το οποίο φέρει κούμπωμα ασφαλείας, ώστε να ανοίγει σε περίπτωση που πιαστεί ο λαιμός της γάτας σε κάποιο αντικείμενο, όπως πχ σε ένα κλαδί ή κάποιο κάγκελο.

Αν δεν υπάρχει κούμπωμα ασφαλείας (ή το περιλαίμιο δεν είναι αρκετά ελαστικό ώστε να μπορεί να βγάλει το κεφάλι της όταν παγιδευτεί), τότε σε περίπτωση εγκλωβισμού η γάτα σας ενδέχεται να τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθειά της να ελευθερωθεί.

Πηγή PetFriends