Αυτά είναι τα μυστικά για να τα πας καλά με τη γάτα σου

Αυτά είναι τα μυστικά για να τα πας καλά με τη γάτα σου

Όταν κάποιος σκέφτεται ν’ αγοράσει κατοικίδιο το πρώτο ζώο που του έρχεται στο μυαλό είναι ο σκύλος. Λίγοι είναι οι τολμηροί που επιλέγουν να πάρουν μία γάτα. Όμως, έχεις σκεφτεί ότι οι γάτες θα μπορούσαν να γίνουν οι καλύτεροί σου φίλοι;

Οι γάτες μπορούν να σου κρατήσουν εξαιρετική συντροφιά. Οι γάτες είναι γλυκές, τρυφερές και απίστευτα χαδιάρες. Όταν πάρεις μια γάτα για πρώτη φορά θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου 10 βασικά στοιχεία για αυτήν.

  1. Οι γάτες είναι ανεξάρτητες από τη φύση τους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται φροντίδα. Μια γάτα, όπως και κάθε άλλο κατοικίδιο, απαιτεί να έχεις χρόνο να την φροντίσεις και να ασχοληθείς μαζί της. Αν είσαι πολύ απασχολημένος η επιλογή μιας γάτας ίσως δεν είναι και η πιο σωστή.
  2. Αν έχεις υιοθετήσει ήδη μια γατούλα και άλλαξε το πρόγραμμά σου υπάρχει λύση. Αν ξαφνικά ο ελεύθερος σου χρόνος λιγόστεψε δραματικά, αλλά δεν θες να αποχωριστείς τον χνουδωτό σου φίλο μπορείς να υιοθετήσεις μια δεύτερη γατούλα. Τα δύο ζώα θα έχουν παρέα το ένα το άλλο και θα απασχολούνται τις ώρες που εσύ λείπεις.
  3. Έλεγξε αν έχεις αλλεργία στις γάτες. Ακόμα και αν συμβαίνει αυτό μπορείς να υιοθετήσεις μία γάτα η οποία να έχει χαμηλά επίπεδα σε αυτό που σου προκαλεί αλλεργία. Θα εξακολουθήσεις να είσαι αλλεργικός στις γάτες αλλά όχι στο δικό σου κατοικίδιο.
  4. Πριν πάρεις τη γάτα σπίτι, πήγαινε την σ’ έναν κτηνίατρο. Τα ζώα έχουν διαφορετικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Ένας ειδικός μπορεί να σου δώσει συμβουλές για έχεις μια ευτυχισμένη και χαρούμενη γάτα αντί για ένα μίζερο ζώο.
  5. Καλό είναι να αγοράσεις άμμο για γάτες. Θα μάθουν να πηγαίνουν εκεί και να μην λερώνουν άλλους χώρους στο σπίτι. Φρόντισε να το κρατήσεις καθαρό, τόσο για τη γάτα σου, όσο και για τη μύτη σου.
  6. Οι γάτες λατρεύουν να παίζουν. Μπορείς να διαλέξεις μέσα από μία μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών. Μπορείς να αγοράσεις κουβάρια, μπάλες. Τα παιχνίδια δεν χρειάζεται να είναι ακριβά. Τα πάντα μπορούν να διατηρήσουν ευτυχισμένη τη γάτα σου.
  7. Αν θες την καινούργια σου τσάντα και τον καναπέ σου, φρόντισε να δημιουργήσεις μια γωνία για να μπορεί η γάτα σου να εξασκεί τα νύχια της.
  8. Αν θες να εκπαιδεύσεις τη γάτα σου μπορείς να δοκιμάσεις να τη δελεάσεις με φαγητό. Κάθε φορά που κάνει μια καλή ενέργεια επιβράβευσέ την με τα αγαπημένα της μπισκότα.
  9. Φρόντισε να έχεις βάλει στη γάτα σου τσιπάκι που θα εξασφαλίζει την ασφάλειά της. Άμα χαθεί, θα μπορέσεις να την βρεις μέσω του αριθμού της.
  10. Η γάτα θα είναι ιδιότροπη στο φαγητό. Φρόντισε να την ταΐσεις εσύ αυτό που θέλει, διαφορετικά θα το πάρει μόνη της.

Η γάτα θα γίνει η καλύτερη φίλη σου, αρκεί να σέβεσαι τις ανάγκες της.

Πηγή ipop.gr