Γάτα του Αιγαίου

Γάτα του Αιγαίου

Χαρακτήρας


Είναι ανεξάρτητη αλλά συγχρόνως φιλική με τις άλλες γάτες όπου έμαθε να συμβιώνει σε μικρές ομάδες στο φυσικό της περιβάλλον, αλλά και με τον άνθρωπο. Γι’αυτό ζει και προσαρμόζεται καλά στο διαμέρισμα. Αγαπάει πολύ το ψάρι που ήταν η βασική τροφή της. Ανέπτυξε στενή σχέση φιλίας με τους ψαράδες και συχνά την βλέπουμε να τους περιμένει υπομονετικά στην παραλία να επιστρέψουν από το ψάρεμα για να της προσφέρουν γεύμα τα ψαράκια που τους είναι άχρηστα. Επίσης δεν φοβάται το νερό μιας και έχει ζήσει για αιώνες στην ακροθαλασσιά. Είναι πολύ καλή κυνηγός τρωκτικών και υπόδειγμα μητέρας.

Σώμα

Είναι γάτα μεσαίου μεγέθους, δυνατή και μυώδης χωρίς να δείχνει βαριά ή παχύσαρκη. Το σώμα της είναι κάπως μακρύ, έχει πόδια δυνατά, μεσαίου μεγέθους με στρογγυλά πέλματα. Η ουρά μεσαίου μήκους ευθύγραμμη χωρίς καμπύλες ή κόμπους στο τελευταίο τμήμα της.

Κεφάλι

Μεσαίου μεγέθους πλατύ χωρίς να είναι στρογγυλό. Τα αυτιά της είναι πλατιά στη βάση με ελαφρώς στρογγυλεμένες άκρες και καλύπτονται από τρίχες. Η μύτη της είναι ίσια μεσαίου μήκους. Τα μάτια στρογγυλά ελαφρώς σχιστά σε όλες τις αποχρώσεις του πρασίνου.

Ποιότητα και Χρωματισμός τριχώματος

Το μήκος της τρίχας είναι μεσαίο και γι’αυτό ανήκει στην κατηγορία των ημιμακρύτριχων χωρίς μάλλινο υπομανδύα με μέτριο περιλαίμιο και πλούσια ουρά έχει προσαρμοστεί στο τοπικό κλίμα. Τον χειμώνα η πλούσια γούνα της την προστατεύει από το κρύο ενώ το καλοκαίρι μαδάει και μοιάζει με κοντότριχη και αναγνωρίζεται από την ελαφρώς φουντωτή ουρά.

Η γούνα της είναι δίχρωμη ή τρίχρωμη όπου το ένα χρώμα είναι πάντα το λευκό χωρίς ίχνη κιτρινάδας και κατά λαμβάνει το 1/3 με 2/3 του σώματος. Τα άλλα χρώματα μπορεί να είναι το μαύρο, κόκκινο, μπλε, κρεμ με ή χωρίς ραβδώσεις. Η γούνα της αποκτά ιδιαίτερη λάμψη κάτω από τον αιγαιοπελαγίτικο ουρανό και αφιερώνει πολλές ώρες στην περιποίησή της.

Πηγή ladycat