10 λόγοι για να υιοθετήσετε μαύρη γάτα

10 λόγοι για να υιοθετήσετε μαύρη γάτα

Ναι, ναι, ξέρω… Αν δεις μαύρη γάτα στο δρόμο σου, οπωσδήποτε κάτι κακό θα συμβεί. Πόσο μάλλον να τη βλέπεις κάθε μέρα σπίτι σου!

Αυτό υποστήριζαν παλιά, καθώς η νέα αντίληψη είναι άλλη και υποστηρίζει πως, όταν μια γάτα περάσει από μπροστά σου, τότε αυτό σημαίνει… ότι απλώς το ζώο κάπου πηγαίνει!!!

Παρόλο που ορισμένες αντιλήψεις θεωρούνται ξεπερασμένες, κάποιοι είναι ακόμα διστακτικοί στην απόκτηση μιας μαύρης γατούλας και πιστεύουν τις ιστορίες που έχουν ειπωθεί κατά καιρούς με πρωταγωνίστριες μαύρες γάτες.

Η πρώτη μου γάτα είναι μαύρη και η μεγαλύτερη πλέον σε ηλικία (ναι έχω πολλές! Η μικρότερη είναι 40 ημερών!), ήταν και η πρώτη μου ουσιαστική επαφή με τα γατάκια. Ήταν ένα πολύ παιχνιδιάρικο γατάκι, με ιδιαίτερη αδυναμία στα μπαλάκια φτιαγμένα από αλουμινόχαρτο. Έτρεχε δεξιά και αριστερά σαν μικρό πανθηράκι. Πλέον βέβαια είναι 15 χρόνων και δεν μπορεί να κινηθεί ή να παίξει με τον ίδιο τρόπο.

Εξακολουθεί όμως να είναι πανέξυπνη, αφού μπορεί να συνεννοηθεί άνετα μαζί μας και μπορεί να μας δώσει να καταλάβουμε τι θέλει με τα νιαουρίσματα της και τις κινήσεις της. Όταν επιστρέφουμε από το σούπερ μάρκετ είναι η πρώτη που θα ανοίξει τις σακούλες για να ψάξει να βρει κάτι ενδιαφέρον (λατρεύει να μασουλάει αγγουράκια με τη φλούδα τους!).

Δυστυχώς όμως δεν βοηθάει να βάλουμε στα ντουλάπια όσα αγοράσαμε! Όταν ετοιμάζουμε βαλίτσα για ταξίδι, έρχεται να δει αν τα πήραμε όλα. Αν η βαλίτσα είναι αρκετά γεμάτη και σχεδόν έτοιμη, τότε είναι ήσυχη και κάθεται μέσα εκεί για να κοιμηθεί!

Είναι κομμάτι της οικογένειάς μας και όσα γατάκια ακόμα κι αν περάσουν από το γατοσπιτό μας, κανένα δεν θα είναι σαν αυτή!

Όμως αρκετά με την πολυλογία μου! Το βιντεάκι παρακάτω τα λέει όλα!

Πηγή PetFriends