10+ Φορές που οι γάτες βρήκαν “μαγιοβότανο” και το μυαλό τους έπαθε “βλάβη”..

10+ Φορές που οι γάτες βρήκαν “μαγιοβότανο” και το μυαλό τους έπαθε “βλάβη”..

Αν είσαι ιδιοκτήτης γάτας, το να έχεις μικρές σακούλες από πράσινη σκόνη στην αποθήκη σημαίνει κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν. Είναι γνωστό σαν μια μαγική σκόνη που “μεταλλάζει” τις σπιτόγατες σε άγριες γάτες της ζούγκλας μέσα σε 2 δευτερόλεπτα! Έχει την ιδιότητα να τις κάνει να μένουν ακίνητες σαν πέτρα καλυμμένη με γούνα. Καλώς ορίσατε στον θαυμαστό κόσμο του μαγιοβότανου και τις stoned γάτες που δεν σταματάνε να το παίρνουνε.

Ο όρος “μαγιοβότανο” (catnip) προέρχεται από το “nepeta cataria” που είναι ένα βότανο πολύ παρόμοιο στη μέντα.  Αυτό το βότανο, είτε φρέσκο, είτε ξερό, έχει μέσα ένα χημικό γνωστό και ως nepetalactone. Αυτή η χημική ένωση ενεργοποιεί μια αντίδραση με μια ορμόνη που έχουν οι γάτες. Με απλά λόγια κάνει τις γάτες να χάνουν το μυαλό τους και να τρελαίνονται όταν μυρίζουν αυτό το βότανο. Σε περίπτωσης κατάποσης του βοτάνου, λειτουργεί ως ηρεμιστικό για τις γάτες. Ωστόσο, κάθε γάτα έχει διαφορετική αντίδραση σε αυτό το βότανο, και μερικές μπορεί να έχουν ανοσία στις παρενέργειες του, ενώ άλλες μπορεί και να μην ενοχληθούν καθόλου. Ενώ, κάποιες…

Δείτε αυτή τη λίστα που έχουμε φτιάξει για εσάς και θα καταλάβετε ακριβώς τι θέλουμε να πούμε. Αυτές οι γάτες περνάνε κάποιες πολύ σοβαρές συνέπειες από το μαγιοβότανο, που μπορείτε κάλλιστα να πείτε ότι έχουν πάρει “ουσίες”.

[Best_Wordpress_Gallery id=”276″ gal_title=”Cats_Stopped_Functioning”]

Πηγή PURRWORLD