10 διασκεδαστικοί τρόποι που οι γάτες ξυπνούν τους ιδιοκτήτες τους

10 διασκεδαστικοί τρόποι που οι γάτες ξυπνούν τους ιδιοκτήτες τους

Αφού καλωσορίσετε μια γάτα στη ζωή σας, ποτέ δεν θα μπορέσετε να ξεπεράσετε την έκπληξη για το πόση χαρά μπορούν αυτά τα χαδιάρικα πλάσματα να φέρουν στο σπίτι σας. Θα σας διασκεδάζουν πάντα με τα αστεία πράγματα που κάνουν, αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ έξυπνες. Γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν και πώς να το αποκτήσουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στο θέμα του ξυπνήματος των ιδιοκτητών από τις γάτες τους.

Χαρακτηριστικό είναι, μεταξύ άλλων, ότι τίποτα δεν θα σταματήσει μια γάτα από το να πετύχει να σας βγάλει από το κρεβάτι σας. Είτε είναι αργά το βράδυ είτε νωρίς το πρωί, μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν ή περισσότερους από αυτούς τους αστείους τρόπους για να ταράξει τη γαλήνη του ύπνου σας.

1. Γρατζουνάει και τραβάει το πάπλωμα.
Η γάτα σας λατρεύει ένα ζεστό, μαλακό κρεβάτι με απαλά σεντόνια, αφράτες κουβέρτες και παχιά μαξιλάρια… αλλά αυτό μόνο μέχρι να αποφασίσει να σηκωθεί. Μόλις έρθει αυτή η ώρα θα πιάσει την παπλωματωθήκη και θα την τραβήξει από το κρεβάτι, τροχίζοντας ταυτόχρονα τα νύχια της στα σεντόνια. Τις περισσότερες φορές η γάτα σας το κάνει αυτό για να έχει το κρεβάτι μόνο για τον εαυτό της ή για να σας κάνει να της σερβίρετε το πρωινό της.

2. Νιαουρίζει δυνατά.
Αυτό είναι ένα από τα πιο παλιά κόλπα στη φαρέτρα της και σίγουρα κάτι που θα σας κάνει να σηκωθείτε από το κρεβάτι (και αυτό το ξέρει). Οι γάτες χρησιμοποιούν ξεχωριστά νιαουρίσματα με διαφορετικές σημασίες και ακόμα και το πιο μικρό γατάκι κατακτά τη δύναμη να ξυπνά τον άνθρωπό του για να έχει το φαγητό, την παρέα ή ακόμα και τη ζεστή θέση στο στρώμα.

3. Σας αγγίζει με τις πατούσες στο πρόσωπο.
Μια άλλη δοκιμασμένη στο χρόνο μέθοδος που χρησιμοποιεί μια γάτα για να ξυπνήσει τον ιδιοκτήτη της είναι να αγγίζει με τις πατούσες το πρόσωπό του όταν κοιμάται. Οι γάτες τυπικά χρησιμοποιούν απαλά αλλά επίμονα πατήματα και ακόμα και μια μικρή πατούσα μπορεί να ξυπνήσει ακόμα και κάποιον που κοιμάται βαθιά, απλά επειδή είναι διατεθειμένες να συνεχίσουν μέχρι να ανοίξετε τα μάτια σας.

4. Μασούν και τραβούν τα μαλλιά σας.
Κάποιες φορές, οι γάτες χρησιμοποιούν πιο ασυνήθιστες μεθόδους για να ξυπνήσουν τους ιδιοκτήτες τους, αν πραγματικά θέλουν κάτι από αυτούς. Αυτό είναι ένα πολύ αποτελεσματικό κόλπο αν έχετε μακριά μαλλιά που μπορεί να τραβήξει σαν να είχε πιάσει τη λεία της.

5. “Ζυμώνει” τα πόδια σας.
Οι γάτες δεν καταλαβαίνουν από προσωπικά όρια (εκτός όταν αποσύρονται στο δικό τους χώρο ησυχίας και τις πλησιάσει υπερβολικά κάποιος ανεπιθύμητος). Μπορούν να περπατούν πάνω-κάτω σε όλο το σώμα σας, να “ζυμώνουν” τα πόδια σας ή ακόμα και την κοιλιά σας, αν αυτό νομίζουν ότι χρειάζεται. Ωστόσο, αυτή είναι μια γλυκιά χειρονομία. Οι γάτες την κάνουν αυτή για ανακούφιση, αλλά αν συνοδεύεται από ανήσυχο συνεχόμενο περπάτημα και/ή ασταμάτητο νιαούρισμα, σύμφωνα με το The Old Farmer’s Almanac, μάλλον κάτι θέλει.

6. Δαγκώνει ελαφρά τα δάκτυλα των ποδιών σας.
Αυτό δεν είναι ακριβώς δάγκωμα, αλλά το ελαφρό δάγκωμα στα δάκτυλα και στα πόδια που είναι αρκετά ενοχλητικό για να φύγετε από τον κόσμο των ονείρων σας και να ασχοληθείτε με τις ανάγκες του νευρικού σας φίλου. Το απαλό δάγκωμα, παρόλο που είναι παιχνιδιάρικο, δείχνει ότι η ίδια βλέπει το θέμα πολύ σοβαρά και δεν δέχεται όχι ως απάντηση.

7. Ρίχνει πράγματα από τα έπιπλα.
Εκτός και αν έχετε βιδώσει τα πάντα στις θέσεις τους, ποτέ δεν σταματά πραγματικά αυτή την τακτική. Γιατί; Επειδή έχει αποτελέσματα. Είτε είναι ένα βιβλίο, ένα στυλό ή ένα τηλεχειριστήριο, η γάτα σας θα το βρει και θα το ρίξει κάτω. Και εσείς θα το ακούσετε, σε όποιο σημείο του σπιτιού και να πέσει. Τι πονηρή, θα σκεφθείτε. Όμως αυτή κέρδισε την προσοχή σας. Η αποστολή της πέτυχε.

8. Χτυπάει τα καλώδια.
Υπερηφανεύεστε για τον εαυτό σας όταν νομίζετε ότι έχετε απαλλάξει το κομοδίνο σας ή το έπιπλο τουαλέτας από κάθε πιθανό κίνδυνο, όμως το γατάκι σας δεν εντυπωσιάζεται από κάτι τέτοια. Η γάτα σας μπορεί να βρει έναν άλλο τρόπο για να τερματίσει τη φάση REM του ύπνου σας. Το ασταμάτητο χτύπημα της γάτας σε ένα καλώδιο ρολογιού ή πορτατίφ πάνω στον τοίχο; Κάτι που φαίνεται άκακο στη διάρκεια της ημέρας, σίγουρα θα σας τρελάνει όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε.

9. Φέρνει λούτρινα στο κρεβάτι σας.
Το γατάκι σας είναι από τη φύση του κυνηγός και το ένστικτό του πιθανότατα θα ξυπνήσει την αυγή όταν εσείς έχετε υπολογίσει σε ακόμα δυο-τρεις ώρες ύπνου. Θα νιώσει μια επείγουσα ανάγκη να φέρει τη “λεία” του στο κρεβάτι σας και θα νιαουρίζει έως ότου σας ξυπνήσει, για να την επαινέσετε για το έργο που μόλις έφερε εις πέρας.

10. Είναι πάνω σας και σας κοιτάζει.

Μια άλλη μοναδική συνήθεια του νυκτόβιου συγκατοίκου σας είναι να κοιτάζει εμπρός, ανέκφραστα, χωρίς συγκεκριμένο λόγο. Δεν είναι και τόσο ευχάριστο όταν ανοίγετε τα μάτια σας να βλέπετε το γατάκι σας να κάθεται μόνο λίγα εκατοστά από το πρόσωπό σας εστιασμένο με ακρίβεια σε αυτό. Πόση ώρα ήταν εκεί και σας κοίταζε; Καλύτερα απλά να σηκωθείτε από το κρεβάτι χωρίς ερωτήσεις…

Τα αστεία πράγματα που κάνουν οι γάτες για να σας ξυπνήσουν μπορεί να μην είναι και τόσο διασκεδαστικά μέσα στη νύχτα, αλλά οι έξυπνες και δημιουργικές μέθοδοι του χνουδωτού μέλους της οικογένειάς σας αποκαλύπτουν ακριβώς πόσο σκέφτονται και αγαπούν τον ιδιοκτήτη τους.

Πηγή: hillspet.gr